Οικονομία

Έμμεση κυβερνητική προαναγγελία για ενδεχόμενη καταβολή έκτακτου δώρου του Πάσχα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, 10:54

Ενόψει των εκλογών o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε εμμέσως, σήμερα (23/1) σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, την ενδεχόμενη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το Πάσχα

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ανέφερε ότι «αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και την πορεία της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να δοθεί η δυνατότητα στη Κυβέρνηση να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αν και δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button