Πολιτική

Ανένδοτος Τσίπρα κατά της κυβέρνησης – «Μέχρι τέλους» ως τις εκλογές, οι λόγοι της μερικής αποχής από τις συνεδριάσεις της Βουλής

Με τη χθεσινή (01.02.2023) κίνηση να αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα απ’ όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής μέχρι να γίνουν εκλογές -εκτός απ’ αυτή που θα γίνει για την Χρυσή Αυγή- ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τις κάλπες ακολουθώντας την τακτική του σκληρού ροκ αφού στην πραγματικότητα χθες ξεκίνησε έναν νέο ανένδοτο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες, τα συνδικαλιστικά σωματεία και την τοπική αυτοδιοίκηση να αφήσουν τις οποίες διαφορές τους και να εναντιωθούν στην πολιτική της κυβέρνησης εν όψει εκλογών. 

Σε αυτή την λογική αναμένεται να κινηθεί και στην σημερινή του ομιλία στο Περιστέρι ενώ οι πληροφορίες λένε ότι πλέον θα αναδεικνύει περισσότερα τα ζητήματα της οικονομίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα προβλήματα της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων προβλέπει «πραγματικό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος στο κόστος παραγωγής συν 5% κέρδος και τίποτα άλλο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ, τριετίες για να μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί σε όλα τα επίπεδα, αύξηση των μισθών στο δημόσιο 10% την πρώτη χρονιά και τιμαριθμική αναπροσαρμογή τα επόμενα χρόνια, ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ».

Θα κατήγγειλε ακόμα την πολιτική της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «έχουν σωρευθεί περίπου 2,5 δισ. υπερκέρδη στις εταιρείες πετρελαίων και 3,2 δισ. υπερκέρδη στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για μία προφανή κατάσταση αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας».

Σε ότι αφορά την χθεσινή του απόφαση στενοί του συνεργάτες έλεγαν ότι «όταν έχουμε ένα οργανωμένο δίκτυο, υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κάνει μαζικές παρακολουθήσεις πολιτικών, υπουργών και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή. Την ίδια ώρα, η στάση της κυβέρνησης είναι να συγκαλύπτει διαρκώς αυτή την εκτροπή», λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε μάλιστα ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως πιστεύει ότι μπορεί το δίκιο του ισχυρού -δηλαδή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- να είναι πάνω από οποιονδήποτε κανόνα. Αυτό δεν ισχύει σε μία δημοκρατία, υπάρχει το Σύνταγμα που είναι πάνω από οποιονδήποτε κοινοβουλευτικό συσχετισμό», πρόσθεσε.

«Εμείς οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Χρησιμοποιήσαμε την πρόταση μομφής, χρησιμοποιούμε τώρα και το εργαλείο της αποχής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έλεγαν ότι «έχει έναν παραληρηματικό χαρακτήρα και δείχνει πανικό. Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό θα ήταν σχεδόν κωμική, γιατί επικαλείται την τήρηση του κοινοβουλευτισμού η παράταξη που όλη αυτή την περίοδο έκανε τα πάντα για την συγκάλυψη του σκανδάλου, υποβαθμίζοντας το Κοινοβούλιο».

To άρθρο Ανένδοτος Τσίπρα κατά της κυβέρνησης – «Μέχρι τέλους» ως τις εκλογές, οι λόγοι της μερικής αποχής από τις συνεδριάσεις της Βουλής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button