Αθλητικά

Ανακοίνωση της FIFPRO κατά της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Above Article Content Ad

Η διεθνής ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, FIFPRO, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία και στρέφεται κατά της FIFA για το καλεντάρι των επόμενων σεζόν.

Η FIFPRO κάνει λόγο για αθέτηση της FIFA όσων συμφωνήθηκαν στη σχετική διαβούλευση, με κύρια διαφωνία της το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025.

Η ανακοίνωση της FIFPRO

«Εκφράζουμε την έκπληξή μας για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της FIFA σχετικά με τα διεθνή ημερολόγια αγώνων ανδρών και γυναικών, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των παικτών.

Παρά τη συνεννόηση που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα, η οποία προέβλεπε κοινή διαπραγμάτευση του διεθνούς ημερολογίου αγώνων πριν από το Συνέδριο της FIFA τον Μάρτιο του 2023, αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν μονομερώς χωρίς σοβαρή διαβούλευση με τους παίκτες, πόσο μάλλον να συμφωνήσουν μαζί τους. Παραδόξως, η ανακοίνωση μιας νέας μορφής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που ξεκινά το 2025 και ενός νέου προγράμματος διεθνών αγώνων μετά το 2024 και το 2023 αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του τρέχοντος προγράμματος των γυναικών στη σεζόν 2024-25, θα προκαλέσει σοβαρή συμφόρηση κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακή αγωνιστική χρονιά.

Αυτή η κατάσταση αυξάνει περαιτέρω την πίεση στην κούραση των γυναικών και των ανδρών ποδοσφαιριστών. Αυτή η απόφαση καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη του παιχνιδιού δεν συμμετέχουν κατάλληλα στη λήψη ποδοσφαιρικών αποφάσεων, ακόμη και όταν αυτή αφορά τον πυρήνα των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων.

Πρόκειται για αποφάσεις που θα μπορούσαν να έχουν επιζήμιες συνέπειες για την ποδοσφαιρική οικονομία και την ευημερία των παικτών.

Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν μονομερώς χωρίς διαβούλευση, πόσο μάλλον να συμφωνήσουν με αυτούς που επηρεάζονται άμεσα από αυτές: τα πρωταθλήματα, οι σύλλογοι μέλη τους, οι παίκτες και οι οπαδοί τους. Καθώς το ημερολόγιο είναι ήδη υπερφορτωμένο, με τις εγχώριες διοργανώσεις συλλόγων και τις διεθνείς διοργανώσεις να διευρύνονται συνεχώς, η απόφαση της FIFA δημιουργεί τον κίνδυνο συμφόρησης των αγώνων, περαιτέρω τραυματισμούς παικτών και διαστρέβλωση της ανταγωνιστικής ισορροπίας. Τα συμφέροντα της ποδοσφαιρικής κοινότητας, την οποία περιμένουμε να φροντίσει η FIFA, δεν εξυπηρετούνται καλύτερα με τη συσσώρευση αγώνων ιδιοκτησίας της FIFA, στους οποίους συμμετέχουν μόνο οι κορυφαίοι παίκτες του 1%.

Αντίθετα, θα πρέπει όλοι να περιμένουμε από τη FIFA να δημιουργήσει το περιβάλλον για μια συμπληρωματική ισορροπία μεταξύ του εγχώριου και του διεθνούς ποδοσφαίρου προς όφελος ολόκληρου του παιχνιδιού. Η WLF επικοινωνεί με τη FIFA για να ζητήσει μια διαφανή διαδικασία για τις αποφάσεις σχετικά με τους αγώνες, οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνουν ουσιαστικές συμφωνίες με τα πρωταθλήματα. Θα συγκαλέσουμε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον Ιανουάριο για να εξετάσουμε την απάντηση της FIFA και να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν οι προτάσεις της στα θεμέλια του παιχνιδιού σε εθνικό επίπεδο».

Article inline ad #5

To άρθρο Ανακοίνωση της FIFPRO κατά της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button