Ελλάδα

Αναμονή για τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου από εταιρεία, για τη λεγεωνέλλα στο Νοσοκομείο — Start Media Corfu TV – Galaksias.com

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θέμα του εντοπισμού επικίνδυνου βακτηρίου στο σύστημα υδροδότησης του Νοσοκομείου και αυτό γιατί αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται τα οποία πρέπει  να δημοσιοποιηθούν για να εφησυχάσει η κοινή γνώμη.

Σημειώνονται πως τα Νοσοκομεία λειτουργούν με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα (δεν αναφερόμαστε σε αυτά που σχετίζονται με τον κορονοϊό) και λόγω του γεγονότος ότι δέχονται στους χώρους τους άτομα με αυξημένα φορτία ιών, μικροβίων κλπ., υποχρεούνται σε τακτικές απολυμάνσεις και διενέργεια ελέγχων.

Στην περίπτωση της λεγεωνέλλας που έγινε γνωστή πριν από τρεις ημέρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το καλοκαίρι υπήρχαν διαμαρτυρίες για την ποιότητα του νερού που έφτανε μέχρι τα δωμάτια των ασθενών και όχι μόνο.

Προφανώς δεν αναφερόμαστε στο νερό του δικτύου ύδρευσης το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένα προβλήματα υφαλμύρωσης στη Ζάκυνθο, αλλά στα μηχανήματα του Νοσοκομείου που το υποδέχονται. Ο Δήμος και  η ΔΕΥΑΖ έχουν άλλου είδους υποχρεώσεις που σχετίζονται με την τακτική χλωρίωση του νερού.

 Εκείνα που τώρα πρέπει  να δημοσιοποιηθούν είναι οι ημερομηνίες των ελέγχων και οι υπεύθυνοι  που λαμβάνουν τα δείγματα καθώς και τα αποτελέσματά τους.

Η διοίκηση και οι αρμόδιοι πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουν τα θέματα αυτά και να γνωρίζουν όποιο τυχόν πρόβλημα προκύπτει.

Χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμα ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστό ότι γίνεται χλωρίωση του νερού και λαμβάνονται μέτρα για να προστατευτείη υγείαμ όλων. Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν εντοπίστηκε λεγεωνέλα στο σύστημα κλιματισμού. 

Η ανακοίνωση του Διοικητή αναφέρει:

Στα πλαίσια της συνεχούς και αξιόπιστης πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου, σας γνωρίζουμε ότι συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την  υπερχλωρίωση του νερού και των μετρήσεων υπολειμματικού χλωρίου. Από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των μετρήσεων προκύπτει ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες συνθήκες για την προστασία της υγείας  των νοσηλευόμενων ασθενών και του προσωπικού του Νοσοκομείου αλλά και την πρόληψη μετάδοσης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δεν εντοπίζουν ύπαρξη του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο σύστημα κλιματισμού του Νοσοκομείου αλλά μόνο στο δίκτυο ύδρευσης.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν, ότι το βακτήριο της λεγεωνέλλας εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο σύστημα ύδρευσης του Νοσοκομείου μετά από καταγγελίες ασθενών που νοσηλεύτηκαν προ ημερών, σας γνωρίζουμε ότι είναι αβάσιμα καθόσον οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγραμματισμένου ελέγχου στις 06/12/2022, δηλαδή σε προγενέστερο διάστημα ανάδειξης του θέματος και μάλιστα από πιστοποιημένο εξωτερικό συνεργάτη και όχι από ειδικό συνεργείο της 6ης ΥΠΕ όπως αναφέρουν. Επιπλέον, ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση του μικροβίου γίνεται με επιστημονικά αποδεκτές εργαστηριακές αναλύσεις και όχι μακροσκοπικά δια γυμνού οφθαλμού των ασθενών. Ουδέποτε η Διοίκηση του Νοσοκομείου έδωσε εντολή να μειωθεί η θερμοκρασία στους λέβητες και κατά συνέπεια και στο boiler σε θερμοκρασία κάτω των 60 βαθμών κελσίου, προκειμένου να εξοικονομηθεί ποσότητα πετρελαίου και να αναπτυχθεί το βακτήριο όπως ισχυρίζονται κάποιοι.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου από τις μέχρι σήμερα ενέργειές της, έχει δείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτείται για την διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος αλλά και ευαισθησία απέναντι στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Χ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

 

ΠΗΓΗ: ermisnews

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button