Πολιτική

Αναντίστοιχη η ψήφος του ΚΚΕ για το επίδομα στους αστυνομικούς

“Ακούμε την ίδια κασέτα και το γνωστό ποίημα που έχετε μάθει απ’ έξω” εδώ και πέντε μέρες από την Κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά διδαχθείτε από την πείρα”, προέτρεψε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στον κάδρο και το ΠΑΣΟΚ, που υπηρετούν “το ίδιο σάπιο σύστημα των λίγων”.
Ο κ. Κουτσούμπας εστίασε στην διαφθορά της ΕΕ με αφορμή το “Qatar Gate”, επισημαίνοντας ότι τα λόμπι λειτουργούν για τους ολιγάρχες και τους καπιταλιστές μέσα από τους “δεσμούς αίματος που έχουν με τα κέντρα λήψης αποφάσεών της”. Εμείς, είπε, ως ΚΚΕ αυτά τα έχουμε καταγγείλει.
Αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς, στην αστυνομική καταστολή που στόχο έχουν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Σχετικά με την θετική ψήφο του κόμματός του, στο επίδομα των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς είπε ότι “την χρονική στιγμή που έγινε ήταν αναντίστοιχη” με το αίσθημα που επικρατούσε, λόγω του θανατηφόρου τραυματισμού του 16χρονου.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “όλες οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά αβέβαιες” καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε “γυάλα”, τονίζοντας πως “όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα πληρώσουν τα νέα μέτρα” γι αυτό και το ΚΚΕ φωνάζει ότι “η ανάπτυξη για το Κεφάλαιο δεν σημαίνει και ανάπτυξη των Λαών αντίθετα επιφέρουν δραστικές μειώσεις για αυτόν”. Η πολιτική σας, είπε, “είναι ταξική και ανάλγητη”.

Σχολιάζοντας τα “μπινελίκια” του κ. Σταϊκούρα στους τραπεζίτες, ζήτησε “να τα αφήσετε αυτά, μιλημένα – ξηγημένα τα έχετε μαζί τους, για να πιεστούν τα νοικοκυριά να πληρώνουν τα δάνειά τους”.

Για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τους ακριβούς λογαριασμούς στην ενέργεια, είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ, δεν φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία γιατί και πέρυσι αυτό το θέμα συζητάγαμε και ζήτησε να “κόψετε αυτή την κοτσάνα περί εισαγόμενης ακρίβειας”.
Σήμερα, είπε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται σε ποιους θα γίνει ” η νέα μοιρασιά…” Τα χρέη και τα ελλείματα βολεύουν το μεγάλο Κεφάλαιο, δεν είναι θέμα της “χρεοδουλείας” όπως την λέει ο κ. Βαρουφάκης , αλλά είναι εργαλείο για να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από τον λαό “να μην περιμένει σωτηρία από κανέναν, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό” και καταψήφισε τον Προϋπολογισμό.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button