Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Άδικες οι κυβερνητικές επιλογές, γιατί παίρνονται με το βλέμμα στην κάλπη»

Above Article Content Ad

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «άδικες τις κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, γιατί παίρνονται με το βλέμμα στην κάλπη», κατά την διάρκεια της περιοδείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε επίσης μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που περιόδευσε στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου, τόνισε: «Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες και ατελέσφορες, γιατί παίρνονται με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και όχι με το βλέμμα στραμμένο στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Εμείς προτείνουμε πολιτικές όχι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι το κόστος ζωής είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και οι μισθοί από τους χαμηλότερους.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Στα μόνιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήρθαν να προστεθούν νέα προβλήματα λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης για αυτό χρειαζόμαστε μόνιμες επιλογές, τόνισε και εξήγησε: «Και εμείς προτείνουμε όχι πολιτικές προεκλογικού χαρακτήρα όπως αυτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Δηλαδή:

  • Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που περνούν πάρα πολύ δύσκολα.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μία απόφαση που έχουν πάρει πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
  • Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας ώστε να αποκλιμακωθούν οι ανελαστικές δαπάνες, που κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
  • Και, βέβαια, πολιτικές που αφορούν τον έλεγχο της αγοράς. Δυστυχώς υπάρχει εκτεταμένη αισχροκέρδεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, ώστε να παταχθεί και έτσι οι Έλληνες πολίτες να ζουν με χαμηλότερο κόστος ζωής και όχι κάποιοι πονηροί να εκμεταλλεύονται εις βάρος των πολλών αυτή την οικονομική κρίση».

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Αρβανιτίδη, Κωνσταντίνα Αδάμου, στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, περπάτησε στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου. Μπήκε σε καταστήματα, αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με καταστηματάρχες και καταναλωτές και στις συζητήσεις που είχε κυριάρχησαν τα προβλήματα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο Νίκος Ανδρουλάκης κάθισε σε καφέ της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Article inline ad #5

Below Article Content Ad

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button