Πολιτισμός

Απειλείται η διάσημη γαλλική μπαγκέτα

Καθώς η γαλλική κυβέρνηση σπεύδει να πάρει μέτρα για τη διάσωση των παραδοσιακών αρτοποιείων από το κλείσιμο λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής, οι προμηθευτές ενέργειας συμφώνησαν να επιτρέψουν την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων εάν οι αρτοποιοί δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η εμβληματική μπαγκέτα της Γαλλίας απειλείται από τις απότομες αυξήσεις της τιμής στο βούτυρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Με τους αστρονομικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να πλησιάζουν το 2023 ορισμένοι προειδοποιούν ότι οι φούρνοι τους θα παραμείνουν σβηστοί.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας κατέληξε σε πακέτο που αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες αρτοποιούς. «_Οι τρεις ενισχύσεις που δικαιούνται σήμερα οι 33.000 αρτοποιοί στη Γαλλία είναι: ένα παράθυρο οικονομικής βοήθειας, μια έκπτωση περίπου 20%, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν για να τους δώσουν έκπτωση έως και 40% στο τιμολόγιό τους. και αναβολή καταβολής εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρων_», δήλωσε ο Μπρούνο Λε Μερ. 

Η γαλλική κυβέρνηση υπόσχεται να τους προστατέψει όμως η κρίση διαρκώς βαθαίνει. Και όλα αυτά ενώ η μπαγκέτα, το διάσημο ψωμί της Γαλλίας, μπήκε στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών τον Νοέμβριο.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button