Πολιτική

Απρίλιο ή Μάιο οι εκλογές – «Αδιανόητη» η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες – «Περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» – Galaksias.gr

Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής, είπε ότι «τρεις μέρες πριν, είχαμε ψηφοφορία σε ψήφο δυσπιστίας. Είναι αδιανόητο τρεις ημέρες μετά να έρχεται και να αμφισβητεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι πρακτικά θα απέχει από τις ψηφοφορίες της βουλής».

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια περιφρόνηση της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για μια υπονομευτική κίνηση του κοινοβουλευτισμού. «Οι θεσμοί δεν είναι ένα θεατρικό παιχνίδι αλλά είναι μία συνθήκη επιβίωσης της Δημοκρατίας» είπε με νόημα, μετά τις πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι «όσο αρνείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσφεύγει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης» διευκρινίζοντας ότι όσο δεν προκηρύσσονται εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από κάθε ψηφοφορία, με εξαίρεση αυτή για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε ερώτηση για τις εκλογές, ο κύριος Γεραπετρίτης είπε:

«Οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο… Θέλω να σας πω ότι ανεξαρτήτως του χρονισμού, το πιο κρίσιμο απ’ όλα είναι να προκύψει μια κυβέρνηση ισχυρή… Για μας η πρώτη Κυριακή είναι πάρα πολύ σημαντική. Σε κάθε περίπτωση για να αποκτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχουμε δεύτερες εκλογές».

Σε ερώτηση για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κύριος Γεραπετρίτης είπε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται».

Και συμπλήρωσε ότι «εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος».

«Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις».

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Γεραπετρίτης: Απρίλιο ή Μάιο οι εκλογές – «Αδιανόητη» η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες – «Περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button