Οικονομία

Αυξημένες κατα 25% αναμένονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιανουάριο

Ανατιμήσεις της τάξεως του 25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο αναμένεται να ισχύσουν τον Ιανουάριο, προκαλώντας ηλεκτροσόκ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι νέοι κατάλογοι των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος του Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αυξήσεις ξεκινούν από τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάλιστα, η μέση τιμή της χρηματιστηριακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από 1 με 20 Δεκεμβρίου ήταν στα 288,23 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και το αντίστοιχο διάστημα από 1 με 20 Νοεμβρίου ήταν στα 227,75 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Η αύξηση στη χονδρεμπορική αγορά είναι της τάξης του 25%.

 

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι τον τρέχοντα μήνα είναι από 0,27 έως 0,40 ευρώ ανά Κιλοβατώρα. Χάρη στις επιδοτήσεις οι τελικές τιμές που πληρώνουμε για το ρεύμα του Δεκεμβρίου είναι μειωμένες κατά 0,05 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο, από τη νέα χρονιά, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο οι χρεώσεις των παρόχων φαίνεται πως θα ξεπεράσουν τα 0,41 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ενώ φημολογείται ότι οι τιμές μπορεί να φτάσουν και τα 0,50 με 0,55 ευρώ ανά Κιλοβατώρα.

Article inline ad #5

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατά χαμηλά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στα επίπεδα των 0,15 με 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσει και το ύψος των επιδοτήσεων για τον μήνα Ιανουάριο.

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button