Κόσμος

«Αυτά τα Χριστούγεννα θυμηθείτε τα αγέλαστα παιδιά της Ουκρανίας»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 13:11

Έκκληση στον κόσμο να θυμηθεί αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν από το κρύο έκανε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

«Ας σκεφτούμε τα πολλά παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν, υποφέρουν τόσο πολύ, εξαιτίας αυτού του πολέμου», είπε ο πάπας μιλώντας εκτός κειμένου κατά την εβδομαδιαία ομιλία του στο Βατικανό.

Ο πάπας κάνει εκκλήσεις για την Ουκρανία σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, συνήθως τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της τον Φεβρουάριο.

«Η πλειονότητα εκείνων που έχω δει εδώ δεν μπορούν να χαμογελάσουν», είπε ο ποντίφικας αναφερόμενος στα παιδιά από την Ουκρανία που έχουν βρει καταφύγιο στη Ρώμη σε οικογένειες Ιταλών και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Είναι βαρύ όταν ένα παιδί χάνει την ικανότητά του να γελάει. Αυτά τα παιδιά κουβαλούν μέσα τους την τραγωδία αυτού του πολέμου, τόσο απάνθρωπη, τόσο σκληρή. Ας σκεφτούμε τον ουκρανικό λαό αυτά τα Χριστούγεννα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωσή του».

Την περασμένη εβδομάδα ο πάπας έκανε έκκληση να ξοδέψουμε λιγότερα χρήματα για τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς και τα δώρα αυτή τη χρονιά και να στείλουμε τα χρήματα αυτά στους Ουκρανούς για να βοηθηθούν να ξεπεράσουν την πείνα και το κρύο αυτό τον χειμώνα.

Επιπλέον το Βατικανό έχει αναλάβει μια εκστρατεία Crowdfunding για την αποστολή ισοθερμικών εσωρούχων στην Ουκρανία.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button