Υγεία

Γιατροί κατά διοικητή ΠΑΓΝΗ που διέταξε κατ’ οίκον έλεγχο σε ασθενούντες αναισθησιολόγους

Καταγγελία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ. Έστειλε κατ’ οίκον έλεγχο σε αναισθησιολόγους του νοσοκομείου οι οποίοι δήλωσαν ασθένεια Covid-19.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Κρήτης καταγγέλλουν για «απαξιωτική συμπεριφορά» τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης).

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο Διοικητής «προσέβαλε το ιατρικό σώμα», στέλνοντας υπαλλήλους του νοσοκομείου για «έλεγχο» στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων που είχαν δηλώσει άδεια ασθενείας λόγω Covid-19.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για διοικητή ΠΑΓΝΗ 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υιοθετεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 3/1/2023 σχετικά με την απαξιωτική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη απέναντι σε τρεις γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου που νόσησαν από κορονοϊό.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με την καταγγελία, «προέβη στην αυθαίρετη και προσβλητική για το ιατρικό προσωπικό συμπεριφορά, δίνοντας εντολή ελέγχου στις οικίες των τριών αναισθησιολόγων από ιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας, δήθεν για να «επιβεβαιώσουν» την ασθένειά τους, αμφισβητώντας ευθέως το λειτούργημα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους».

Ο ΠΙΣ σχολιάζει σε αυστηρούς τόνους πως, «κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολό του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο».

Παράλληλα, τα μέλη του υποστηρίζουν ότι θα ασχοληθούν ξανά με το σοβαρό αυτό ζήτημα στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του, ενώ ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιληφθεί του θέματος, με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον:

«Η συνέχιση της έντασης σ’ ένα κρίσιμο Τομέα μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες», καταλήγει ο ΠΙΣ.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη 

To άρθρο Γιατροί κατά διοικητή ΠΑΓΝΗ που διέταξε κατ’ οίκον έλεγχο σε ασθενούντες αναισθησιολόγους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button