Οικονομία

Για κάθε ένα 1€ που επενδύει ο οργανισμός παράγονται 3,6€ στην πραγματική οικονομία

Πάνω από 30.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματά του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ενώ το συνολικό αποτύπωμα από τις δράσεις και των ωφελούμενων στην ελληνική οικονομία πλησιάζει τα 27 εκατ. ευρώ.

Ο οργανισμός, στα 4 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει συμβάλει δραστικά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Deloitte.

Το σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά αποτυπώνεται στο εύρημα ότι για κάθε ένα 1€ που επενδύεται παράγονται 3,6€ στην πραγματική οικονομία. Επιπλέον, το 44,2% των ωφελουμένων του οργανισμού επένδυσαν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ το 94% αυτών βελτίωσε τις παραγωγικές και τεχνικές διαδικασίες που ακολουθεί.

Το 56,6% των άνεργων ωφελουμένων έχει πλέον σταθερή εργασία ή τη δική του επιχείρηση και το 86% εξ αυτών δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από τη συμβολή του οργανισμού στην εξέλιξή τους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 36,6% των επιχειρηματιών ή ωφελουμένων που συμμετείχαν στα πολυδιάστατα προγράμματα του οργανισμού μείωσαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα ή υιοθέτησαν νέες τεχνολογίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στόχος του οργανισμού, από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησης του, είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή στην Ελλάδα και η αναζωογόνηση του κλάδου συνολικά. Ενός κλάδου που είναι κρίσιμος για τον πλανήτη, την ανθρωπότητα και τη βιωσιμότητα των κοινοτήτων της υπαίθρου, καθώς και ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης στη χώρα. Σήμερα, διανύοντας τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι επιμορφώσεις και η δικτύωση με τους πλέον καταξιωμένους φορείς και επιστήμονες του εγχώριου και διεθνούς αγροδιατροφικού κλάδου είναι μερικά από τα βήματα που υλοποιεί ο οργανισμός για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και καινοτόμου αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την Ανεξάρτητη Έκθεση Εκτίμησης Κοινωνικοοικονομικού Αποτυπώματος που πραγματοποίησε η εταιρεία Deloitte και αφορούν την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020, καθώς και από την Αξιολόγηση Απόδοσης του Οργανισμού που αφορά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button