Πολιτική

Για ωμή και πρωτόγνωρη απειλή βίας από την Τουρκία κάνει λόγο το ελληνικό ΥΠΕΞ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, 13:23

Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για το casus belli και τα 12 ναυτικά μίλια, τη δική του απάντηση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ωμή και πρωτόγνωρη απειλή βίας».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Αρναούτης, σημείωσε πως «η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο».

«Είναι δε, απορίας άξιο ο απειλών να απαιτεί ταυτόχρονα από τον αμυνόμενο να αποστερηθεί τα νόμιμα μέσα προστασίας της κυριαρχίας του. Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες, δεν χρειάζεται αναχρονιστικούς αναθεωρητισμούς. Χρειάζεται κράτη που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, όπως η Ελλάδα, η οποία το έχει αποδείξει μέσω συμφωνιών που έχει συνάψει με γειτονικές χώρες βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας», συνέχισε ο κ. Αρναούτης και πρόσθεσε:

«Στην ωμή και πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα απειλή βίας, η Ελλάδα προτάσσει τους κανόνες, ασκώντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button