Υγεία

Γρίπη: «Ασφυξία» στις παιδιατρικές κλινικές – Παραμένουν οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων

Above Article Content Ad

H γρίπη συνεχίζει να «θερίζει» στη χώρα και τα στοιχεία τόσο από τα νοσοκομεία όσο και από τα φαρμακεία αναφορικά με τις σοβαρές ελλείψεις που συνεχίζονται προβληματίζουν…

Πληρότητα που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 100%, παρουσιάζουν οι παιδιατρικές κλινικές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, η γρίπη αλλά και ο κορονοϊός, είναι οι αιτίες που εκατοντάδες παιδιά προσέρχονται στις εφημερίες των νοσοκομείων.

Δεν είναι λίγοι και οι ενήλικοι που έχουν προσβληθεί αυτή την περίοδο από λοιμώξεις του αναπνευστικού, τις οποίες αντιμετωπίζουν, όπως λένε, με διάφορους τρόπους.

Εκτός από τα συμπτώματα, οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ελλείψεις φαρμάκων. Απο τα ράφια των φαρμακείων λείπουν βασικά φάρμακα, όπως αντιπυρετικά ακόμη και καραμέλες για τον λαιμό.

Πάντως, συμπτώματα που επιμένουν πρέπει να μας οδηγήσουν στον γιατρό, λένε οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις γιορτές, ειδικά με τους ηλικιωμένους και να εμβολιαστούμε τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη.

To άρθρο Γρίπη: «Ασφυξία» στις παιδιατρικές κλινικές – Παραμένουν οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5

Below Article Content Ad

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button