Ελλάδα

Γύρισε η κλεψύδρα για τη μεγαλύτερη πλατεία του Ηρακλείου (εικόνες, βίντεο) – ΗράκλειοΗ πλατεία Ελευθερίας θα αλλάξει όψη μέσω παρεμβάσεων, όπως η αλλαγή των υλικών με τοπική πέτρα, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν τα στοιχεία πρασίνου, με στόχο η γενικότερη εικόνα να συναντήσει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου εν γένει

Γύρισε η κλεψύδρα για τον εξωραϊσμό της πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το έργο να δημοπρατείται το αργότερο τον Φεβρουάριο, όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης.

Η πλατεία Ελευθερίας θα αλλάξει όψη μέσω παρεμβάσεων, όπως η αλλαγή των υλικών με τοπική πέτρα, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν τα στοιχεία πρασίνου, με στόχο η γενικότερη εικόνα να συναντήσει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου εν γένει.

Μετά από αρκετές δεκαετίες, η δημοτική αρχή απαντά στις αρνητικές βαθμολογίες κατοίκων της περιοχής και επισκπετών, για την υφιστάμενη εικόνα της μεγαλύτερης πλατείας του Ηρακλείου. Με περισσότερο πράσινο και αφαίρεση των μαρμάρινων στοιχέων, αλλά και των φωτιστικών, η πλατεία Ελευθερίας αλλάζει. Αρκετοί, ωστόσο, είναι και οι κάτοικοι που αναπολούν τις εικόνες της δεκαετίας του ’70, όπως και το άρωμα εκείνης της εποχής.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά κι εντός του χρονοδιαγράμματος, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με τον κ. Αναστασάκη να υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά την τουριστική σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα μελέτη για την πλατεία Ελευθερίας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, με τους υπεύθυνους να δείχνουν εικόνες για το πώς οραματίζονται να γίνει το πιο κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button