Πολιτική

Δένδιας: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή»

Above Article Content Ad

Στο Ντουμπάι βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος είχε συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν «η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών εταιρικών σχέσεων Ελλάδας- ΗΑΕ, η συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Πριν την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν ο Νίκος Δένδιας μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Όπως επεσήμανε, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ντουμπάι, μετά τη βαλκανική περιοδεία, «στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων, όπως προβλέπει το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που είχα την τιμή να υπογράψω με τα Εμιράτα, και η οποία, θυμίζω, περιλαμβάνει ρήτρα αμυντικής συνδρομής».

Σημείωσε εξάλλου ότι τα ΗΑΕ είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τον επόμενο χρόνο θα οργανώσουν την COP28 για το περιβάλλον.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μεγάλο βάθος συνεργασίας, αν λάβουμε υπόψη ότι εμείς θα οργανώσουμε την Ocean Conference 2024. Και πάλι, προσβλέπω σε μια ιδιαίτερα γόνιμη ανταλλαγή απόψεων», κατέληξε.

Article inline ad #5

To άρθρο Δένδιας: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button