Πολιτική

«Δεν δεχόμαστε καμία επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων» – Galaksias.gr


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022, 10:12

Ως αλαζονική και κακομαθημένη χαρακτήρισε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν ζητήσει από την Άγκυρα να μην δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία δε θα δεχτεί επέκταση των χωρικών της υδάτων, κατηγορώντας την Ελλάδα για αλαζονική συμπεριφορά και κλιμάκωση της έντασης.

«Κακομαθημένη» η Ελλάδα

«Πάντα δηλώναμε πως σεβόμαστε τα σύνορα, το δίκαιο και τους νόμους των γειτόνων μας, και προσδοκούμε ειρήνη, φιλία, διάλογο, καλή γειτονία και συνεργασία. Παρά τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομη στάση και τις προκλήσεις για να κλιμακώσει την ένταση», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας, που συμμετείχαν στη σχεδιασμένη άσκηση του ΝΑΤΟ, δις, ενώ όλοι οι σύμμαχοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζόνας που παραβλέπει τις βασικές Αρχές και Αξίες του ΝΑΤΟ», είπε μεταξύ άλλων ο Ακάρ, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει την «κακομαθημένη» Ελλάδα.

«Εκείνοι που έχουν θεμελιώσει την πολιτική τους ύπαρξη στην εχθρότητα προς την Τουρκία, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική. Η προσδοκία μας είναι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους που γίνονται για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία, ειδικά από όσα συνέβησαν στις 9 Σεπτεμβρίου 1922. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα. Η ελπίδα μας. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι η θάλασσα της φιλίας είναι η δίκαιη κατανομή όλου του πλούτου», συνέχισε.

«Δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση»

Σε σχέση με την επέκταση των χωρικών υδάτων, είπε «δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση. Μιλάτε για την Τουρκία. με μια ακτογραμμή 1.800 χλμ. και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας. Ποιος θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, “ο λάθος λογαριασμός θα επιστραφεί από την Άγκυρα”».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει επίσης στο δημοσίευμα ότι όταν η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δήλωσε ότι η Ελλάδα έφερε στην ημερήσια διάταξη τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε μια συνάντηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε: «Ποιος είναι επεκτατικός; Είναι η Ελλάδα που έχει τριπλασιάσει την επικράτειά της από την ίδρυσή της ή η Τουρκία που σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της;».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button