Ελλάδα

Δωρεάν άθληση για παιδιά από το Δήμο Δελφών – Galaksias.com

Ο Δήμος Δελφών, με γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του, ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν άθλησης για παιδιά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν συμμετοχή σε ακαδημίες παιδιών, οι οικογένειες των οποίων, λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα. Δικαιούχοι είναι τα παιδιά ηλικίας 8- 14 ετών για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και ηλικίας 8-16 ετών για τις λοιπές ακαδημίες, τα οποία δεν είναι ήδη εγγεγραμμένα σε αυτές και οι γονείς τους είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν σε αυτό, από 5/1/2023 έως 19/1/2023.

Ο αθλητισμός φέρνει κοντά το παιδί στη γνώση του σώματός του, προάγει την υγεία και το βοηθά στην επαφή του με τα άλλα παιδιά. Αισθάνεται πως ανήκει σε μια ομάδα, που μοιράζονται ίδιους στόχους, προσπάθειες και όνειρα. Μαθαίνει να ακούει περισσότερο το σώμα του, να κοιμάται τις ώρες που ο οργανισμός το έχει ανάγκη, να ακολουθεί μια δομημένη και σωστή διατροφή. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην απομάκρυνσή του από βλαπτικές συνήθειες όπως ποτό, ουσίες, τσιγάρο κ.α.

Η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Χρυσούλα Σεγδίτσα-Πονήρη σε δήλωσή της, ανέφερε: «Μετά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Δήμος Δελφών ξεκινά πρόγραμμα άθλησης για τα παιδιά, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η εν λόγω δραστηριότητα σε αυτή την ηλικία. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους Προέδρους των αθλητικών συλλόγων, που με συγκινητική προθυμία ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρόσκλησή μας για δωρεάν άθληση σε παιδιά, αντιλαμβανόμενοι την αξία και την προσφορά του αθλητισμού, αλλά και υπηρετώντας ταυτόχρονα με υποδειγματικό τρόπο τη θέση που κατέχουν, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι δίπλα μας και πως αξίζει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Οι αθλητικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην δράση είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 1. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Μπάσκετ)
 2. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Μπάσκετ)
 3. ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ (Τένις)
 4. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ (Στίβος)
 5. ΦΩΚΙΚΟΣ (Ποδόσφαιρο)
 6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 (Ποδόσφαιρο)
 7. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ (Ποδόσφαιρο)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΒΙΑΣ

 1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

 1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ

 1. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ ( Μπάσκετ)
 2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ» (Ποδόσφαιρο)
 3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΙΤΕΑΣ (Ποδόσφαιρο)
 4. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
 5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ (Βόλεϊ)

Υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από 5/1/2023 έως 19/01/2023. Πληροφορίες τηλ: 2265072545

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button