Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Μακρακώμης – Galaksias.com

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Την ημέρα τον εγκαινίων, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αγώνας δρόμου στην μνήμη του Γεώργιου Παπανικολάου. Ακολούθησε ημερίδα πρόληψης υγείας στο Συνεδριακό κέντρο «Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα» στην Σπερχειάδα, όπου και αναλύθηκαν τα 12 κύρια νοσήματα που χρήζουν προληπτικής παρέμβασης.

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «το ΚΕΠ Υγείας  έρχεται να προστεθεί ως νέος κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνικής μας μέριμνας και της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε έχοντας ως προτεραιότητά μας την κοινωνική πολιτική.»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. Ο κ. Πατούλης ανέφερε : «Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 150 δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.»

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν μαζί ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής και ο γιατρός Αντώνης Πολυδώρου.

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» και τις παράλληλες δράσεις στήριξαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας  κ. Συμεών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Κων/νος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τσελεπής, , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπερχειάδας κ. Νίκος Τζιβελέκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας κ. Γεώργιος Σταθοκώστας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Δρ Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θεόφιλος Καραχάλιος, η Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας και  Στέλεχος ΔΥ και Υγιεινής Περιβάλλοντος η κα. Διονυσία Νταπαντά, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω κ. Νικόλαος Παπαντωνίου, η Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μέλος  του Κεντρικού Δ.Σ και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Λαμίας κα. Μαριάνθη Ντούβα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρέσβης Ελληνικού Τουρισμού Δρ Αντώνης Πολυδώρου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μακρακώμης, καθώς και Αξιότιμοι Ομιλητές και Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button