Ελλάδα

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: «Εκατοντάδες τα κενά στην Ειδική Αγωγή» – ΡέθυμνοΟριακή η κατάσταση στα σχολεία Ειδικής Αγωγής του Ρεθύμνου

Ανακοίνωση αναφορικά με τα πολυάριθμα κενά που διαπιστώνονται στα σχολεία Ειδικής Αγωγής του νομού εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, σημειώνοντας:

«Τρεις εβδομάδες πριν την αλλαγή του χρόνου και ακόμα τα κενά στα σχολεία και συγκεκριμένα στην Ειδική Αγωγή είναι εκατοντάδες. Πρόκειται για μία πραγματικότητα που μαρτυρά την περιφρόνηση του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για αυτό το ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας μας.

Στο Ρέθυμνο η κατάσταση αυτή βιώνεται εδώ και χρόνια με την τραγική πραγματικότητα στις κτιριακές εγκαταστάσεις, την κατάργηση τομέων όπως έγινε στο ΕΝΕΕΓΥΛ, τα κενά και τα «μπαλώματα» – για τα οποία ευθύνη έχει και η ΔΔΕ Ρεθύμνου.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητάμε:

Α) Από το ΥΠΑΙΘ:

  • Να καλύψει άμεσα ΟΛΑ τα κενά στην Ειδική Αγωγή.
  • Να επανιδρυθεί ο τομέας Πληροφορικής στο ΕΝΕΕΓΥΛ και να ιδρυθεί τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας.

Β) Από τη ΔΔΕ Ρεθύμνου:

  • Να μας αποστείλει τα υφιστάμενα κενά στην ΕΑΕ.
  • Να ανακοινώνονται τα κενά (Γενικής και Ειδικής) στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ μετά από κάθε φάση τοποθετήσεων.
  • Να αποκατασταθούν στις αρχικές τους τοποθετήσεις όλοι οι συνάδελφοι της Ένταξης που είχαν υποστεί τροποποιήσεις των τοποθετήσεών τους. (Ήδη, μετά και την παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία είχαμε προχωρήσει, κάποια από τα σχετικά αιτήματα θεραπεύτηκαν).

Καθιστούμε επίσης σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η υπομονή της εκπαιδευτικής κοινότητας όσον αφορά το στεγαστικό ζήτημα της Ειδικής Αγωγής (και όχι μόνο της Ε.Α.) έχει εξαντληθεί και με την έναρξη του νέου έτους θα προχωρήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε δυναμικές κινητοποιήσεις.»

(φωτογραφία αρχείου Intime)

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button