Ελλάδα

Ενημέρωση για τα έργα του αεροδρομίου, ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Αν. Μιχαηλίδης – Galaksias.com

Για “αργή εξέλιξη πολλών εργασιών αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο Χίου” κάνει λόγο ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, διατυπώνοντας μια σειρά από ερωτήματα και για την τύχη του έργου.
Αρχικά ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “η επανεκκίνηση του έργου της αναβάθμισης του αεροδρομίου έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας το 2018, μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Χίου, την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του έργου αποκατάστασης της οδού Ιωάννου Χρήστου.

«Παρά την πρόοδο των διαδικασιών, μετά το 2019, παρατηρούνται καθυστερήσεις από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην υλοποίηση των προβλεπόμενων στο μνημόνιο Συνεργασίας του 2018, οι οποίες σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά στους κατοίκους της Χίου για την πορεία υλοποίησης και την ομαλή ολοκλήρωση των έργων», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Ειδικότερα το έργο, όπως αναφέρει, “σημειώνει τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων στην οδό Ιωάννου Χρήστου, παρά τις διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στην έλλειψη πιστώσεων στο ΠΔΕ του Υπουργείου”. Ρωτά έτσι πότε αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου και ποιοι είναι οι λόγοι που καθυστερεί.
Επίσης σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση μετατόπισης της παραλιακής οδού. Ζητεί να ενημερωθεί σε ποια φάση ακριβώς βρίσκονται τα έργα της καθαυτό αναβάθμισης του αεροδρομίου (επέκταση διαδρόμου – αναβάθμιση κτιρίου).
Ζητά ακόμα ενημέρωση για το αν ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή χρηματοδότηση και στην ολοκλήρωση του έργου, το γεγονός ότι η ημερομηνία λήξης της Πράξης Ένταξης στο τομεακό ΕΣΠΑ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) έχει οριστεί για τις 29/12/2023.
Τέλος, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ρωτά να μάθει «ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και της Κυβέρνησης συνολικά σχετικά με την τύχη των 22 Περιφερειακών αεροδρομίων», μεταξύ αυτών και της Χίου, και «αν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την ιδιωτικοποίησή τους».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button