Ελλάδα

Επίσκεψη των στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δημαρχείο Καβάλας [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στον Δήμο Καβάλας ομάδας στελεχών και ειδικών εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2023.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο του έργου «Τεχνική Βοήθεια για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα», διάρκειας 18 μηνών, που υλοποιείται από την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία και με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφορά σε παροχή τεχνικής βοήθειας σε τέσσερις Δήμους της Ελλάδας (Καβάλα, Λάρισα, Καλαμάτα, Ηράκλειο) σε σχέση με τις Στρατηγικές ΟΧΕ-ΒΑΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με τα αρμόδια υπηρεσιακά και διοικητικά στελέχη που συμμετέχουν στον σχεδιασμό της ΟΧΕ-ΒΑΑ 2021-2027, καθώς και με αντίστοιχα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής στην Κομοτηνή. Οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας μετέφεραν τις πρώτες εντυπώσεις τους στο Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με ευρύτερα θέματα αστικής ανάπτυξης που αφορούν τον Δήμο Καβάλας.

Επιπλέον, διοργανώθηκαν διμερείς συναντήσεις με κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους (ΔΙΠΑΕ, ΟΛΚ, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, ΤΕΕ ΑΜ-Θ, Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ, ΟΨΟΜΕΘΑ) στη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε η συμμετοχή τους στην αστική ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας.

Τέλος, οι εμπειρογνώμονες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα των καπναποθηκών, για το οποίο ενημερώθηκαν από το μηχανικό και ιδιοκτήτη, Μιχάλη Σαχσαμάνογλου.

Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση των συμμετεχόντων στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα συμπεράσματα από τις πρώτες αναλύσεις των εμπειρογνωμόνων.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button