Υγεία

Επιστολή στους 27 για την έξαρση στην Κίνα, αναμένονται οδηγίες τις επόμενες ώρες – Galaksias.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου έστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας των 27 κρατών-μελών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Στην επιστολή, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κίνα σχετικά με τις ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 εκεί και τον πιθανό αντίκτυπο των ταξιδιών από την Κίνα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες κινεζικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ευρωπαία αξιωματούχος επισημαίνει επίσης ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης κατάστασης καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη για καλή προετοιμασία έτσι ώστε να προστατεύονται οι πολίτες της Ένωσης. 

Αναμένονται οδηγίες τις επόμενες ώρες

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου σημειώνει δε ότι σε επίπεδο ΕΕ, αναμένονται τις επόμενες ημέρες ορισμένα «βασικά μηνύματα» για τους ταξιδιώτες της ΕΕ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, για εκείνους που έρχονται από την Κίνα στην ΕΕ, καθώς και για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα ήταν σημαντικό να συνεχιστεί ή να ξεκινήσει η επιτήρηση των λυμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει λύματα από βασικά αεροδρόμια με στόχο σε περίπτωση που εμφανιστεί νέα παραλλαγή του ιού, είτε είναι στην Κίνα είτε στην ΕΕ, να εντοπιστεί έγκαιρα και να υπάρξει γρήγορη αντίδραση.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος τέλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επαφή με τους κινέζους ομολόγους της για να εκφράσει την διάθεση να υπάρξει υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

To άρθρο Συναγερμός στην ΕΕ για τον κορονοϊό: Επιστολή στους 27 για την έξαρση στην Κίνα, αναμένονται οδηγίες τις επόμενες ώρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button