Εργασία

Εργατικό ατύχημα σε Δήμο – Τούμπαρε γερανοφόρο

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου στη Νίκαια, όταν ένα γερανοφόρο όχημα ντεραπάρισε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο που εφημέρευε προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να πραγματοποιηθούν προληπτικές εξετάσεις. Τον εργαζόμενο του Δήμου Νίκαια – Ρέντη επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο ο Δήμαρχος Κώστας Μαραγκάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο γερανοφόρο όχημα, είναι ηλικίας περίπου 30 ετών περίπου και κατατάσσεται στα παλαιά οχήματα του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη.

Τα αίτια του ατυχήματος θα προκύψουν από το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν επιληφθεί τη διερεύνησης του.

Σοβαρά προβλήματα ασφάλειας

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα η Συνδικαλιστική Ενωτική Πρωτοβουλία του δήμου Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη, με ανακοίνωση της, σημειώνει:

Το εργατικό ατύχημα που πραγματοποιήθηκε στο Ηλεκτρ/γικό τμήμα την Πέμπτη 18/4 προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου Ηλεκτρολόγου και έφερε στην επιφάνεια τα διαχρονικά προβλήματα της υπηρεσίας τα οποία έχουμε επισημάνει με δεκάδες παρεμβάσεις και έγγραφα προς την διοίκηση του δήμου.

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δήμου Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη εύχεται στον συνάδελφο καλή ανάρρωση και ελπίζουμε να γυρίσει το γρηγορότερο δυνατόν υγιής στην οικογένεια του και στα καθήκοντα του . Η σκέψη μας αυτή την στιγμή βρίσκεται στον συνάδελφο και στεκόμαστε αλληλέγγυοι αυτές τις δύσκολες ώρες .

Κατά την άποψη της παράταξης το σοβαρό ατύχημα δεν ήταν “έκπληξη”, ούτε θα το κατατάξουμε στην “κακιά την ώρα”…

Έκπληξη μπορεί να νιώσουν μονάχα όσοι δεν έχουν ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού , και θεωρούν τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας μια αφηρημένη συζήτηση.

Από το 2019 η Σ.Ε.Π. έχει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων την ανανέωση του απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων του τμήματος, ζητά την συνολική αντικατάσταση των απαρχαιωμένων οχημάτων έργου , και έχει καταθέσει εγγράφως στην διοίκηση τα πραγματικά προβλήματα δίχως καμία ανταπόκριση . ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .

Τον Απρίλη μάλιστα του 2021 έπειτα από την πίεση που ασκήσαμε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συλλόγου με την δημοτική αρχή ( η κατάσταση ήταν ήδη οριακή ) , με αποτέλεσμα η διοίκηση να δεσμευτεί εγγράφως ότι εντός 6μηνου θα προχωρήσει στην αγορά 2 νέων γερανοφόρων οχημάτων τηλεσκοπικού τύπου και 3 ελαφρών Ι.Χ. οχημάτων . Στην υπηρεσία παραδόθηκε “μετά κόπων και βασάνων” ένα καινούργιο γερανοφόρο όχημα δίχως να υπάρξει κάποια ενημέρωση για τα υπόλοιπα οχήματα…

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με σταθερότητα στις απόψεις της και με αδιαπραγμάτευτη στάση στα ζητήματα ασφαλείας θα πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο Ηλεκτρ/γικό Τμήμα , και ταυτόχρονα να αναδείξει τις παθογένειες και τα χρόνια προβλήματα που δημιούργησαν το τραγικό εργατικό ατύχημα . Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες του δήμου . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα δύο εργατικά ατυχήματα που προκλήθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας την προηγούμενη 5ετία που κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν “κάτω από το χαλί” για να μην θιχτεί η προηγούμενη διοίκηση…

Συνάδελφοι -σες , θα περιμέναμε ότι κλιμάκιο της διοίκησης του δήμου θα είχε την ευθιξία να επισκεφθεί σήμερα ( μια ημέρα μετά το συμβάν) το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων ώστε να τονώσει το ηθικό των συναδέλφων που είναι σοκαρισμένοι από το ατύχημα , να συζητήσει μαζί τους , και να δείξει ενδιαφέρον για την διαμόρφωση των απαιτούμενων συνθηκών που θα βάλουν τελεία στα σημερινά προβλήματα…Δυστυχώς έλαμψαν δια της απουσίας τους και τους λόγους τους γνωρίζουν οι ίδιοι …

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε καταγγείλει την προσχηματική- πελατειακού τύπου-διαδικασία σύνταξης της μελέτης των Μέσων Ατομικής Προστασίας με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια τα Μέσα Ατομικής Προστασίας να αποδίδονται σε χρήματα….

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία των εργαζομένων . Στον δικό μας αξιακό κώδικα δεν χωρούν “εκπτώσεις” σε ότι αφορά την προστασία των συναδέλφων , ούτε υπάρχει χώρος για φτηνές δικαιολογίες υποστήριξης στις εκάστοτε διοικήσεις . Καλούμε την νέα διοίκηση Μαραγκάκη να προσέλθει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου για διαβούλευση με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές οι οποίοι είναι οι συνάδελφοι που ΜΟΧΘΟΥΝ και ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και είναι οι μοναδικοί που έχουν άποψη για τα πραγματικά προβλήματα στους χώρους εργασίας.

Υ.Γ. 1 Διαπιστώσαμε ότι η εργοδοτική πλειοψηφία του Συλλόγου αρκέστηκε να αναφέρει ότι “λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για το εργατικό ατύχημα”…ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

Υ.Γ.2 Πως είναι δυνατόν να αναφέρεται ότι τηρήθηκαν όλα τα “προβλεπόμενα μέτρα” από την στιγμή που στον τόπο του εργατικού ατυχήματος η διοίκηση του δήμου και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν κάλεσαν την Αστυνομία , το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και τον Τεχνικό Ασφαλείας του δήμου για την περιγραφή του γεγονότος;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-Α.Ι. ΡΕΝΤΗ

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button