Ελλάδα

“Ευνουχισμός” αρμοδιοτήτων του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ – Στο φως όσα υποστήριξε ο γιατρός που έκανε την έφοδο – ΗράκλειοΗράκλειο
Αυτό δείχνει αφενός ότι υπάρχει διάθεση να εκτονωθεί το κλίμα στην κοινωνία αλλά και μέσα στο Νοσοκομείο εν όψει και της πρωθυπουργικής επίσκεψης συνοδεία του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως τέτοιες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν όπως για παράδειγμα γιατρός εργασίας να ελέγχει άλλους γιατρούς σε αναρρωτική!

Στην αφαίρεση αρμοδιότητας από τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ και την εκχώρηση στην Ιατρική Υπηρεσία αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μετά τις εντολές του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ για έφοδο στα σπίτια αναισθησιολόγων που νοσούσαν από Covid-19 από γιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας. Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης ως τώρα δεν έχει ακουστεί να απευθύνει κάποια απολογητική συγγνώμη για μια ενέργεια που ως φαίνεται εξέθεσε πρωτίστως τον ίδιο, μετά την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τέλος το Υπουργείο Υγείας και τον ίδιο τον Υπουργό Αθανάσιο Πλεύρη ο οποίος αποφάσισε την παράταση της θητείας του κρίνοντας προφανώς ότι καλώς έπραξε! Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τους αναισθησιολόγους όταν στις 4 Ιανουαρίου εκδόθηκε η απόφαση Υπουργού για παράταση της θητείας του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ και στις 12 Ιανουαρίου που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

 

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου δείχνει ουσιαστικά ότι επιχειρήθηκε ένας “ευνουχισμός” αρμοδιοτήτων του Διοικητή. Επίσης δείχνει αφενός ότι υπάρχει διάθεση να εκτονωθεί το κλίμα στην κοινωνία αλλά και μέσα στο Νοσοκομείο εν όψει και της πρωθυπουργικής επίσκεψης συνοδεία του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως τέτοιες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν όπως για παράδειγμα γιατρός εργασίας να ελέγχει άλλους γιατρούς σε αναρρωτική!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός εργασίας που έκανε την έφοδο σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr έχει υποστηρίξει ακόμη και ενώπιον του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ότι τους έστειλε η διοίκηση στα σπίτια των αναισθησιολόγων με ρητή εντολή να κάνουν rapid test σε εκείνους που είχαν δηλώσει θετικοί στον κορωνοϊό φέροντας μαζί τους ακόμη και το αντιδραστήριο του τεστ που τους δόθηκε από το Νοσοκομείο. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο γιατρός εργασίας και η επισκέπτρια υγείας που έκαναν τις εφόδους μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό όχημα γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε σαφής οδηγία από τη διοίκηση!

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι και η αντίδραση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μέχρι σήμερα που σέρνεται το θέμα δεν ήταν γρήγορη. Έδειξε χαμηλά αντανακλαστικά ενώ μάλλον θέλησε να μεταφέρει εκείνη ένα μήνυμα συγγνώμης στη δημόσια σφαίρα που ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ δεν έκανε ως τώρα!


Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button