Κόσμος

Ζελένσκι: Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022, 23:33

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε σήμερα «δύσκολη και επώδυνη» την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, τονίζοντας ότι απαιτεί «όλη τη δύναμη και τη συγκέντρωση» της χώρας.

«Πρώτα απ’ όλα, τα θέματα του μετώπου. Το Μπαχμούτ, η Κρεμίνα και οι άλλες περιοχές του Ντονμπάς που απαιτούν τη μέγιστη δύναμη και συγκέντρωση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο νυχτερινό διάγγελμά του.

«Η κατάσταση εκεί είναι δύσκολη και επώδυνη. Οι κατακτητές αναπτύσσουν όλους τους πόρους που διαθέτον – και είναι σημαντικοί – για να επιτύχουν κάποιου είδους πρόοδο», είπε.

Αναφερόμενος στις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, είπε ότι συνεχίζονται και ότι περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα. Σημείωσε ότι οι εργάτες που επιδιορθώνουν το δίκτυο μετά τις επαναλαμβανόμενες ρωσικές επιθέσεις επανασύνδεσαν πολλούς ανθρώπους τα Χριστούγεννα, όμως τα προβλήματα συνεχίζονται. «Η κατάσταση απόψε το βράδυ στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας είναι ότι σχεδόν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό. Όμως ο αριθμός και η χρονική διάρκεια των μπλακάουτ σταδιακά μειώνονται», πρόσθεσε.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button