Οικονομία

Ημερήσια αύξηση 47% στη χονδρική, η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή – Galaksias.gr

Τρόμο προκαλούν οι συνεχείς αυξήσεις στην χονδρική τιμή του ρεύματος που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η οποία χθες έκλεισε στα 328,46 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 47,46% μέσα μία ημέρα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να λαμβάνει πρωτοβουλίες, με κορυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου να παραδέχεται ότι το φαινόμενο δεν θα είναι παροδικό, όπως έλεγαν σύσσωμα τα κυβερνητικά στελέχη τον Σεπτέμβριο, αλλά θα μας απασχολεί την επόμενη δεκαετία! Την ίδια στιγμή, δεν διαψεύδουν ότι ήδη η Κομισιόν αντιδρά γι’ αυτού του είδους τις πενιχρές ενισχύσεις που δόθηκαν έως σήμερα, γιατί θεωρεί ότι νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Μιλώντας χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε ότι  μέχρι τώρα, πεισματικά αρνείστε να πάρετε αποτελεσματικά μέτρα και όποια εργαλεία διαθέτατε τα χάνετε, βλέπε ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ δεν έχει πια το δέλτα, δεν είναι δημόσια, δεν έχετε εργαλεία και αυτά τα εργαλεία που διαθέτετε, όπως είναι η παρέμβαση στους ειδικούς φόρους, τα χλευάζετε και πυροδοτείται η ακρίβεια. Βρισκόμαστε σε μια οριζόντια, εκρηκτική κατάσταση, που αφορά λαϊκά στρώματα, μεσαία στρώματα, μικρές, μεγάλες, μεσαίες επιχειρήσεις, πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Μας λέτε για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Με την πολιτική σας είστε οι σαμποτέρ της πράσινης ανάπτυξης και της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Γιατί έχετε αφήσει δυόμισι χρόνια χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σωρηδόν οι αιτήσεις για επενδύσεις στις ΑΠΕ οι κοινωνίες να μη ξέρουν που να οργώσουν, που θα σπείρουν, που θα χτίσουν, που θα επενδύσουν, που θα βάλουν ΑΠΕ και δημιουργούνται συνθήκες σύγκρουσης. Υπονομεύετε, λοιπόν, την πράσινη ανάπτυξη.

Το μόνο που κάνετε είναι να λέτε ύμνους για το φυσικό αέριο, εκεί τα έχετε καταφέρει, προφανώς προωθείτε συγκεκριμένα συμφέροντα. Τις ενεργειακές κοινότητες, που κινούνται σε μια αντίληψη ενεργειακής δημοκρατίας, τις υπομονεύετε, βάζετε συνέχεια φραγμούς, διότι θέλετε να πριμοδοτήσετε τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button