Οικονομία

Η αγορά ποδηλάτου κερδίζει διαρκώς έδαφος στις διεθνείς αγορές – Galaksias.gr

Σε τροχιά ανάπτυξης η παγκόσμια αγορά ποδηλάτου. Η παγκόσμια αγορά ποδηλάτου αποτιμήθηκε από ξένους αναλυτές σε 54,44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 κι αναμένεται να είναι διαρκώς ανοδική τουλάχιστον ως το 2030.

Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο από τις γυναίκες το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης για τις δουλειές τους. Το γεγονός αυτό συνδέεται και με τον σύγχρονο ρυθμό ζωής, ειδικά των μητέρων, που χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς κυρίως το αυτοκίνητο, στο οποίο μπορούν να μεταφέρουν και τα παιδιά.

Η ανάπτυξη της αγοράς ποδηλάτου αναμένεται να επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,0% από το 2021 έως το 2028.

Η στροφή σε πράσινες μορφές ανάπτυξης, οι ποδηλατόδρομοι στις μεγαλουπόλεις, η δυνατότητα για μία βολική μορφή άσκησης και η διασφάλιση ενός υγιεινού πρότυπου ζωής, σύμφωνα με ξένους αναλυτές, αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της αγοράς.

Το σύστημα του διαμοιρασμού ποδηλάτων

Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα συστήματα κοινής χρήσης ποδηλάτων (sharing bicycles) λειτουργούν ενισχυτικά απέναντι σ΄ αυτήν την αγορά με ηλεκτρονικό ξεκλείδωμα κι ήδη εφαρμόζονται και σ’ ευρωπαϊκές πόλεις.

Το ποδήλατο καθιερώθηκε στην Ευρώπη, ενώ τα συστήματα κοινής χρήσης ποδηλάτων κερδίζουν διαρκώς έδαφος σε πολυπληθείς χώρες με χαμηλά μεροκάματα, όπως είναι η Κίνα κι η Ινδία.

Η αυξανόμενη κυκλοφοριακή κίνηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η φοβία των ανθρώπων απέναντι στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω του Covid-19 δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του ποδηλάτου, ενός οικολογικού μέσου μεταφοράς, που ολοένα και περισσότερο θα παίζει ρόλο στη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button