Ελλάδα

Η Γιώτα Πούλου στην ημερίδα για τη ΝΕΑ ΚΑΠ 2023-2027 στον Ορχομενό – Galaksias.com

Στην ενημερωτική Ημερίδα με θέμα NEA KAΠ 2023-2027 “Προκλήσεις, Ευκαιρίες & Προβληματισμοί” που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), παρευρέθηκε σήμερα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου.

Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν οι κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ, κ. Μόσχος Κορασίδης, Γενικός διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ και κ. Δημήτρης Ντογκούλης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕ Κεντρικής Ελλάδας και Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων αναφέρθηκαν αναλυτικά στη ΝΕΑ ΚΑΠ 2023-2027.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί αγρότες που έθεσαν σοβαρά ερωτήματα καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία διαβούλευσης στην προετοιμασία της εθνικής πρότασης, αλλά και την άγνοιά τους για τις αποφάσεις-προβλέψεις της Νέας ΚΑΠ.

Όπως τόνισε η κα Πούλου: “Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους εισηγητές για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με τις επιπτώσεις και προβλέψεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ 2023-2027) η οποία πρέπει να συνδυαστεί με εθνικές πολιτικές για να απαντήσει στα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για: ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής με την κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, μκροπιστώσεις και πρόσβαση στο εξοικονομώ για αγροτικές επιχειρήσεις χωρίς μείωση της παραγωγικής γης.”

The post Η Γιώτα Πούλου στην ημερίδα για τη ΝΕΑ ΚΑΠ 2023-2027 στον Ορχομενό appeared first on STEREA NEWS.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button