Πολιτική

Η επιλογή του «κανένας από τους δύο» πρέπει να πάρει στις εκλογές ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 04:38

«Το ΚΚΕ λέει ότι αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι πόσο δύναμη θα έχει η αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δυστυχώς θα είναι αντιλαϊκή, είτε με τη μία είτε με την άλλη εκδοχή», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τ/σ «ONE», σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι σε αυτές τις εκλογές «η επιλογή όλου αυτού του κόσμου που από την ίδια του την πείρα λέει “κανένας από τους δύο” να πάρει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, που θα αμφισβητήσει μια κυβέρνηση που θα μας προκύψει».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την επιθετικότητα και τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι «δεν είναι θέμα Ερντογάν, καθώς όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, πλην του ΚΚ Τουρκίας, υιοθετεί τις διεκδικήσεις σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας γιατί τα νησιά είναι κυριαρχία».

«Είναι», πρόσθεσε στη συνέχεια, «ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης από τα Ίμια και το “ευχαριστώ” στους Αμερικάνους, από τη Συνθήκη της Μαδρίτης που αναγνώρισε η Ελλάδα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και φυσικά αυτά δεν είναι είναι έξω και πέρα από το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, καθώς έχει ενιαίο επιχειρησιακό χώρο».

Σχετικά με το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Ν. Σοφιανός, αφού σημείωσε ότι «θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια με το θέμα», επισήμανε ότι «είναι δεδομένη η απαίτηση, η διεκδίκηση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα».

Προσέθεσε πως «είναι δεδομένο ότι μιλάμε για ένα συνολικότερο πρόβλημα, που έχει και άλλες διαστάσεις όπως κλοπές αιγυπτιακών θησαυρών, κλοπές Μεσοποταμίας και θεωρούμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα είναι και συμβολή η διεκδίκηση και η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα σε μια συνολικότερη κατάσταση που υπάρχει».

Αναφορικά με την αστυνομική βία και την εγκληματικότητα, ο Ν. Σοφιανός έκανε λόγο «για κατάργηση των κατασταλτικών μηχανισμών της Αστυνομίας εδώ και τώρα.». Όπως επισήμανε, «δεν ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά με τον “εχθρό λαό”, όταν διεκδικεί, όταν παλεύει, όταν προσπαθεί να βρει το δίκιο του».

«Να τους καταργήσουν και να τους κατευθύνουν στο οργανωμένο έγκλημα», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Ν. Σοφιανός.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button