Πολιτική

Η κυβέρνηση βρήκε τη χρύση τομή – Galaksias.gr

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες, τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο MEGA.

«Να συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή. Αφενός με πολύ σεβασμό στον νεκρό… αλλά και ταυτόχρονα με σεβασμό στο πολίτευμα και στο Σύνταγμα. Να υπενθυμίσουμε πως στο Σύνταγμα δεν αναγνωρίζονται τίτλοι ευγενείας» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ερωτώμενος εάν θα δώσει το παρών, απάντησε: «Όχι, είναι μία ιδιωτική τελετή, με πολύ σεβασμό, έχω δουλειά».

Σε ό,τι αφορά την φωταγώγηση της πόλης τα Χριστούγεννα, αλλά και το κομμάτι της ενέργειας ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως όλα τα φώτα της πόλης έχουν αναβαθμιστεί με LED λάμπες, κάτι που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση.

«Αυτό δεν το κάναμε μόνο με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά με όλο τον φωτισμό της πόλης. Κερδίζουμε οικονομίες, οι οποίες ξεπερνάνε το 60%, δεύτερον κερδίζουμε περισσότερο και καλύτερο φως, εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχει ανασφάλεια και τρίτον αυτοματισμοί. Δεν χρειάζεται να καλούν οι δημότες και να ενημερώνουν ότι έχουν καεί οι λάμπες. ενημερωνόμαστε μέσα από το σύστημα» προσέθεσε.

«Ήδη κόψαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5%, είναι η μεγαλύτερη περικοπή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Έχουμε τη δυνατότητα με τις οικονομίες που κάνουμε να τις “επιστρέφουμε” στους δημότες» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για την εγκληματικότητα στην πόλη και εάν εκτιμά πως έχει μειωθεί είπε: «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ενδεικτικά να σας πω ότι έχουμε απελευθερώσει πάνω από 60 καταλήψεις…έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και εδώ το ζητούμενο είναι η ενίσχυση των δυνάμεων στην πρωτεύουσα».

Αναφορικά με το αίτημα που είχε κάνει ο Δήμος Αθηναίων προς το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει στο 50% την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ο κ. Μπακογιάννης είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε το εξής φαινόμενο μέσα στην πόλη, έχουμε μεγάλη αύξηση στις τιμές των πωλήσεων και των αγορών αλλά και στα ενοίκια. Εμείς αυτό που λέμε είναι πως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών πρέπει να είναι λογισμένη. Ομόφωνα ζητάμε οι αυξήσεις να είναι στο μισό. Έχουμε καταθέσει και επίσημα τα χαρτιά και περιμένουμε από το υπουργείο Οικονομικών να μας απαντήσει».

To άρθρο Κώστας Μπακογιάννης για κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η κυβέρνηση βρήκε τη χρύση τομή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button