Ελλάδα

Θεματικό εργαστήριο για την «πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας στον τομέα των Κατασκευών στην Περιφέρεια»

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  εντείνοντας τις προσπάθειές της για τη στήριξη της τοπικής αγοράς εργασίας και των τοπικών επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην σύσταση «Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Ζαΐμης Φωκίων προσκαλούν τους ενδιαφερομένους στο θεματικό εργαστήριο -Focus Group με τίτλο: «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας στον τομέα των Κατασκευών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

Το θεματικό εργαστήριο -Focus Group αποσκοπεί στην κινητοποίηση των  αρμόδιων φορέων και επιχειρήσεων   που δραστηριοποιούνται στον ανωτέρω τομέα της οικονομίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να  συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στον σχεδιασμό προτάσεων -συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που θα ωφελήσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας τα επόμενα έτη.

Στόχος του έργου είναι η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας και απαιτούμενες δεξιότητες, ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού, τα οποία αποτελούν σημαντικά δεδομένα  για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω δράσεων όπως η επαγγελματική κατάρτιση ανέργων-εργαζομένων και οι πολιτικές απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε περιφερειακό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.pde-mae.gr .

Πηγή

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button