Πολιτική

«Κάτω από 6% το ποσοστό παραβατικότητας στους ελέγχους για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ» – Galaksias.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι στα σούπερ μάρκετ τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι πολύ μικρά, διότι το ποσοστό παραβατικότητας είναι μόλις 6%.

«Στους 100 ελέγχους που κάνουμε για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό παραβατικότητας είναι κάτω από 6%», τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρα από τα σούπερ μάρκετ έκανε αναφορά και στα καύσιμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση φόρων, ενώ τόνισε δεν υπάρχει αισχροκέρδεια.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση των φόρων στα καύσιμα σε αυτή τη φάση. Η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα θα είχε δύο μεγάλα προβλήματα,. Το πρώτο θα είχε πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς δεν βάλαμε εμείς τους υψηλούς φόρους, τους παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα από την περίοδο Τσίπρα. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Βάζω τα περισσότερα πρόστιμα. Χθες έβαλα σε 4 πρατήρια. Είναι όμως, μικροπαραβάσεις στην πραγματικότητα», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι οριζόντιες παροχές δεν βοηθούν πραγματικά ώστε να υπάρξει παραγωγική επένδυση των πόρων που δίνονται.

To άρθρο Γεωργιάδης: «Κάτω από 6% το ποσοστό παραβατικότητας στους ελέγχους για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button