Ελλάδα

Κέρκυρα: Ο καιρός αύριο Τρίτη- Πρωτοχρονιά με 20°C ! — Start Media Corfu TV

Συνεχίζουν τα υψηλά βαρομετρικά να μας επηρεάζουν με υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχοπτώσεων. Πιο συγκεκριμένα, έως και την Πρωτοχρονιά τα υψηλά βαρομετρικά θα παραμείνουν και συνεχώς θα αναπτύσσονται νέα στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και της Βόρειας Αφρικής. Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πρόκειται για τις θερμότερες ημέρες των τελευταίων χρόνων με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 19 Βαθμούς Κελσίου. Αυτά τα ασυνήθη φαινόμενα συμβαίνουν λόγω ενός χαμηλού βαρομετρικού στην Βόρεια Αμερική με το όνομα κυκλογένεση το οποίο επηρεάζει τον αεροχείμαρρο στον Βόρειο Ατλαντικό με αποτέλεσμα να προκαλούνται αντίθετα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή μας. Για αύριο τώρα Τρίτη, με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα και τοπικές ομίχλες στα βόρεια τμήματα του νησιού και τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει να επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 6 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ αναμένεται να αγγίξει το 89%

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού για αύριο:

Στον χάρτη βλέπουμε με μοβ χρώμα τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν στον Καναδά(φαινόμενο κυκλογένεση). Επίσης, φαίνεται και η κίνηση του φαινομένου καθώς από τα βόρεια βλέπουμε πως κατευθύνεται νότια και ανατολικά το μοβ χρώμα πως δηλαδή κινούνται οι ψυχρές αέριες μάζες από το Βόρειο Ημισφαίριο. 

 

Ο καιρός αναλυτικά έως την Πρωτοχρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται η θερμοκρασία να αγγίξει ακόμη και τους 20 Βαθμούς Κελσίου παραμονή και ημέρα Πρωτοχρονιάς.

 

Στον χάρτη παρατηρούμε τα υψηλά βαρομετρικά που σχηματίζονται την Τρίτη. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το γράμμα H που σημαίνει από τα αγγλικά Height δηλαδή υψηλό.

 

Οι νεφώσεις αύριο. Βλέπουμε νεφώσεις τις πρωινές ώρες και το απόγευμα θα υπάρχει πλήρης ηλιοφάνεια.

 

Παραπάνω βλέπουμε την ομίχλη τις πρωινές ώρες για αύριο Τρίτη που πριν το μεσημέρι θα έχουν εξαφανιστεί.

 

Oι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Με μπλε χρώμα έως 2 μποφόρ, με πράσινο έως 3 μποφόρ.

 

Οι θερμοκρασίες μέγιστες και ελάχιστες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βλέπουμε τις μέγιστες τιμές να βρίσκονται αρκετά υψηλά για την εποχή. Μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται η θερμοκρασίες να έλθουν σε φυσιολογικές τιμές.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos

Πηγή

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button