Ελλάδα

Κατάθεση ψυχής από το προσωπικό του ΕΚΑΒ και της Π.Α. για την αεροδιακομιδή βρεφών – Galaksias.com

Μονή ήταν η απογευματινή βάρδια, την Τετάρτη 18/1, στο ΕΚΑΒ της Χίου, όπως δυστυχώς τις περισσότερες μέρες εδώ και πολλούς μήνες, αλλά για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι σε αυτό, όπως και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, απέδειξαν τη δύναμη ψυχής και την αίσθηση καθήκοντος από τα οποία διακατέχονται.Την ώρα που υπήρχε προγραμματισμένη αεροδιακομιδή με C-130 για ένα βρέφος 15 ημερών με προορισμό το Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, θα έπρεπε να μεταφέρουν χειρουργημένη ασθενή, που θα ερχόταν με το αεροσκάφος της γραμμής για να γίνει εισαγωγή της στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου.
Όμως το C-130 θα παραλάμβανε πρώτα ένα τρίχρονο παιδί από τη Λέσβο που επίσης έπρεπε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Αδυναμία προσγείωσης στη Μυτιλήνη
Και εδώ ξεκινούν οι δυσκολίες που βιώνουν ειδικά οι νησιώτες. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσγείωση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, οπότε αποφασίστηκε να έρθει στη Χίο.
Δόθηκε εντολή η αεροδιακομιδή του τρίχρονου παιδιού να γίνει με ελικόπτερο SUPER PUMA από τη Λέσβο στη Χίο και στη συνέχεια να το παραλάβει το C-130.
Το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο βάρδιας του ΕΚΑΒ στη Χίο, αναγκάστηκε να επιστρέψει με το βρέφος (που ήταν στη θερμοκοιτίδα) και πάλι στο Νοσοκομείο. Οι διασώστες περίμεναν στη συνέχεια το SUPER PUMA (που έκανε την πτήση με πολύ κακές καιρικές συνθήκες), για να παραλάβουν το παιδί που ερχόταν από τη Λέσβο και να το παραδώσουν στους συναδέλφους τους στο C-130. Και στη συνέχεια να μεταφέρουν εκ νέου το βρέφος από το Νοσοκομείο της Χίου στο C-130.
Στον ενδιάμεσο χρόνο οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα έπρεπε επίσης να πάρουν την χειρουργημένη ασθενή που έφθασε με την πτήση της γραμμής από την Αθήνα, για να κάνει εισαγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου!

Αγωνία να μην προκύψει άλλο περιστατικό
«Όλα αυτά ξεκίνησαν πριν τις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης και η αγωνία μας ήταν μην τυχόν προκύψει και άλλο περιστατικό που θα έπρεπε να τρέξουμε», σημείωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου Φώτης Βύρας, σημειώνοντας το πόσο αναγκαία είναι η στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου με το απαιτούμενο προσωπικό.
Για περισσότερες από δύο ώρες η αγωνία όλων ήταν στο ζενίθ για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, που χάρη στην ευσυνειδησία και στον επαγγελματισμό τους στέφθηκε με επιτυχία!

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button