Πολιτική

Κοινωνική αναγκαιότητα η επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας – Galaksias.gr


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 01:09

«Η επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στον κοινωνικό ιστό και την αγορά εργασίας δεν αποτελεί απλά προτεραιότητα, αλλά κοινωνική αναγκαιότητα», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την επίσκεψή της στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής, που λειτουργεί η PRAKSIS στον Πειραιά.

Η υφυπουργός συζήτησε με τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες φροντίδας που δίνονται καθημερινά. Το Κέντρο παρέχει δωρεάν καθαρό ρουχισμό, δυνατότητα χρήσης λουτρών και πλυντηρίων, γεύματα, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ενημέρωση για προγράμματα επανένταξης, αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Η Περιφέρεια Αττικής καλύπτει μηνιαίως τα έξοδα ενοικίου, ΔΕΚΟ, αλλά και ενισχύει με τον απαραίτητο ηλεκτρικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Μέχρι σήμερα, το Κέντρο έχει δεχτεί περισσότερες από 8.000 επισκέψεις ευάλωτων πολιτών.

Η κα Μιχαηλίδου, στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Κέντρου, τόνισε και τη σπουδαιότητα του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», το οποίο αποτελεί μια ριζική λύση για την ένταξη και επανένταξη των ωφελουμένων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Η πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής και αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: «Στηρίζουμε καθημερινά τους συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες αστεγίας, προσφέροντάς τους όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Στόχος μας η ομαλή επανένταξη όλων στο κοινωνικό σύνολο. Με την υποστήριξη της Πολιτείας, αλλά και τις απαραίτητες συνέργειες με τους αρμόδιους φορείς, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα κάθε πολίτη που έχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε: «Η αστεγία αποτελεί την πιο σκληρή μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Γι΄ αυτό και τέσσερα χρόνια τώρα, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να διασφαλίσουμε την επανένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Με πράξεις και όχι με λόγια δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να ζουν με αξιοπρέπεια. Και σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την κοινωνική προστασία των πιο ευάλωτων. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button