Ελλάδα

Κοινόχρηστα ποδήλατα θα αποκτήσει ο δήμος Ανατολικής Σάμου – Galaksias.com

Κοινόχρηστα ποδήλατα απλά και ηλεκτρικά συνολικού προϋπολογισμού 477.628 ευρώ θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες, διοικητικές διαδικασίες σχετικά με την επιλογή Αναδόχου και την έγκριση πρακτικών και αναμένεται το πέρας των 10 ημερών για τις σχετικές ενστάσεις, για το έργο της προμήθειας κοινόχρηστων ποδηλάτων, αξίας 160.000 ευρώ, από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αυτόματης μίσθωσης και διαθέσιμο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Επίσης το Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα εγκρίνει το επόμενο διάστημα τη δημοπράτηση για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, συνολικού ποσού 317.628,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί η προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης, δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο,ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων), ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας και πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

Η Δημοτική Αρχή σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζει ότι αναφορικά με τα ποδήλατα που είχε προμηθευτεί ο ενιαίος Δήμος Σάμου δεν έχουν παραδοθεί καθώς λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους.

«Σκοπός των συγκεκριμένων έργων είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ποδηλάτων, προκειμένου να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα ποδήλατα να αποτελέσουν καθημερινότητα στη ζωή των δημοτών μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button