Ελλάδα

Λέσβος: Αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού – Σ. Κύτελης «μέσω ΚΕΔΕ ζητήσαμε χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ»

Αύξηση των τιμολογίων του νερού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ της ΔΕΥΑ Λέσβου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα της Λέσβου». Η αύξηση αφορά όλο το νησί, τόσο στο πάγιο που από 14,5 ευρώ ανεβαίνει στα 17 όσο και στη χρέωση των κυβικών νερού που η αύξηση φτάνει έως τα 10 λεπτά του ευρώ ανά κυβικό. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να περάσει από τις οικονομικές επιτροπές και τα δημοτικά συμβούλια των δύο  δήμων.

Η απόφαση αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη δεδομένου ότι από το καλοκαίρι  οι ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα αλλά και η ΚΕΔΕ, είχαν επισημάνει ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν το πρόσθετο ενεργειακό κόστος και ζήτησαν έκτακτη χρηματοδότηση. Για τη ΔΕΥΑ Λέσβου η πρόσθετη επιβάρυνση φτάνει 1.800.000 ευρώ και αν δεν βρεθεί λύση η ΔΕΥΑΛ θα χρεοκοπήσει όπως και οι υπόλοιπες 126 ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα.

Η ΚΕΔΕ επανήλθε στο θέμα αυτό τόσο στο συνέδριό της τον Νοέμβριο στο Βόλο όσο και στην 32η Ετήσια Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) 2 Δεκεμβρίου, ζητώντας χρηματοδότηση ανω των 100 εκατομμυρίων των ΔΕΥΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης σημείωσε ότι «δε θέλουμε να μετακυλήσουμε το κόστος στους δημότες. Περιμένουμε απάντηση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς ζητήσαμε γενναία χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ ανά τη χώρα για να μη χρεοκοπήσουν και αναγκαστούμε και μετακυλήσουμε το κόστος στους δημότες. Τίποτε δεν έχει τελειώσει, ας περιμένουμε να δούμε τι αποφάσεις θα ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button