Ελλάδα

Λέσβος: Σοβαρά προβλήματα απο την έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό του Βοστάνειου Νοσοκομείου

Την εξάντληση σωματικά και ψυχικά του προσωπικού του ακτινολογικού τμήματος του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διατύπωσαν οι εννέα (9) εργαζόμενοι που έμειναν, απαιτώντας την ενίσχυση με προσωπικό για να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια.

Τον Σεπτέμβρη του 2021 το κλασσικό ακτινολογικό τμήμα λειτουργούσε με 16 άτομα προσωπικό ενώ σήμερα με 9, μετά από μετακινήσεις σε άλλα τμήματα και κυρίως στο αιμοδυναμικό, αλλά και με άδειες ή αποχωρήσεις προσωπικού.

Οι εννιά εναπομείναντες εργαζόμενοι και μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, συγκεντρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στο προαύλιο του νοσοκομείου καταθέτοντας στα Μέσα Ενημέρωσης  την κατάσταση. Όπως είπε εκ μέρους των εργαζομένων ο χειριστής – εμφανιστής, εργαζόμενος στο ακτινολογικό, Νίκος Πατερέλλης: «Αντιμετωπίζουμε 150 ασθενείς καθημερινά, και 40.000 σε ετήσια βάση. Για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την έλλειψη προσωπικού είχαμε ενημερώσει από πέρυσι και το τμήμα δεν βοηθήθηκε. Κάνουμε διπλοβάρδιες, μας οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και έχουμε εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε και θα έχει συνέπειες στην εξυπηρέτηση των ασθενών όπου θα μεγαλώσει η αναμονή και η ταλαιπωρία του κόσμου».

Τους 11 πρώτους μήνες του 2022 το κλασσικό ακτινολογικό αντιμετώπισε 43.000 περιστατικά.

«Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης αύριο του συλλόγου εργαζομένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου», όπως είπε ο γραμματέας του συλλόγου Στρατής Σαμαράς.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button