Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα προβλήματα του μέσου πολίτη

Above Article Content Ad

Με επίκεντρο τις παρακολουθήσεις και την προστασία των δημοκρατικών θεσμών ξεκίνησε την ομιλία του, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, στην Ολομέλεια σήμερα (17.12.2022) κατά τη διάρκειας συζήτησης πριν από την ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό 2023.

Για την οικονομία, λόγω και της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό 2023, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παρουσιάζει μια «πλασματική εικόνα» και τόνισε πως «η πολιτική και οι πρακτικές Μητσοτάκη συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της χώρας».

«Το ΠΑΣΟΚ», τόνισε, «δεν είναι ο βολικός κυβερνητικός εταίρος, αυτό έχει τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ που αποτελούσε στόχο απαξίωσης και δυσφήμισης έχει τελειώσει» είπε ο κ. Κατρίνης, καθώς τράβηξε διαχωριστική γραμμή με στελέχη που πήγαν σε άλλα κόμματα λέγοντας ότι αυτοί «που χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για την προσωπική τους ανέλιξη και πλουτισμό, δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από στελέχη που διαπραγματεύτηκαν ή διαπραγματεύονται καρέκλες και διορισμούς με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «γνωρίζουμε τι συμβαίνει, υπόγειες διαδρομές που ήταν σε εξέλιξη (φωτογραφίζοντας την κ. Καϊλή και τη ΝΔ) Άλλωστε κάποιοι έχουν συνδρομική σχέση με υπόγειες διαδρομές, και αποστασίες. Όμως οι αποστασίες ποτέ δε νομιμοποιήθηκαν από τη ζωή και την ιστορία», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ως πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και για τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι η χώρα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε εσάς. Θα πρέπει ίσως να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι δεν θα είστε πάντα στη θέση του πρωθυπουργού. Και επειδή είπαμε ότι δεν θα είστε Πρωθυπουργός με τη δική μας στήριξη, δε σημαίνει ότι θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και στη λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης, προχώρησε σε μια σύγκριση με το πως λειτούργησαν θεσμοί και δικαιοσύνη στις Βρυξέλλες στην πρόσφατη υπόθεση με το σκάνδαλο διαφθοράς, επισημαίνοντας: «Στις Βρυξέλλες κανείς δεν είπε στους δημοσιογράφους της Le Soir που ερευνούσαν την δυσώδη υπόθεση χρηματισμού που αποκαλύφθηκε ότι κουράζουν. Στις Βρυξέλλες, κανείς δεν έθεσε υπό παρακολούθηση τους δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο, όπως έγινε εδώ με τον κ. Κουκάκη. Στις Βρυξέλλες, η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα και έφερε αποτελέσματα, ενώ εδώ παρεμπόδισε την έρευνα ανεξάρτητης αρχής. Στις Βρυξέλλες, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης της υπόθεσης, όπως έγινε εδώ με πρωταγωνιστή την ίδια την κυβέρνηση».

«Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας»

Μιλώντας για τον Προϋπολογισμό 2023 και την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κατρίνης ήταν αποκαλυπτικός, επισημαίνοντας ότι οι παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μειώθηκαν, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 63,2% και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 4,7 δις ευρώ. Το 55% των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, με μισθούς κάτω των 400 ευρώ.

Τα 41 πρώτα δάνεια του Ταμείου που εγκρίθηκαν, δόθηκαν σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μετά από αξιολόγηση που αφέθηκε εν λευκώ στις τράπεζες.

Το δημόσιο χρέος σήμερα είναι μεγαλύτερο κατά 3 δις ακόμα και από το δημόσιο χρέος πριν γίνει το PSI. Ο εφιάλτης του δημόσιου χρέους δεν έχει απομακρυνθεί, είναι εδώ. Οι Έλληνες πληρώνουν έμμεσους φόρους για τα καύσιμα, δυο φορές μεγαλύτερους από τους αντίστοιχους χωρών της ΕΕ. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι ανυπεράσπιστη απέναντι στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια.

Article inline ad #5

Τρία εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν άμεσο τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και 1,8 εκατομμύρια πολίτες στερούνται βασικά αγαθά για την διαβίωση τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει εγκλωβιστεί στον κυκεώνα του ιδιωτικού χρέους που ξεπερνά τα 270 δις ευρώ, 1.200.000 είναι τα κόκκινα δάνεια, ενώ 4.200.000 πολίτες χρωστάνε στην Εφορία.

«Όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν το μέσο πολίτη, τους κανονικούς ανθρώπους, δεν τα γνωρίζουν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Γνωρίζουν, όμως, ανθρώπους σαν τον κ. Πάτση, που μπορεί να δανείζεται προνομιακά από τις τράπεζες για να πλουτίσει πάνω στους κόπους μιας ζωής χιλιάδων πολιτών, μέσα από πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας.

Γνωρίζουν τους παρόχους ρεύματος και φυσικού αερίου που καταγράφουν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κέρδους στην Ευρώπη, πουλώντας ρεύμα σε διπλάσιες τιμές από ό,τι το αγόρασαν στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Και επειδή τους γνωρίζουν, δεν τους αγγίζουν. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αποτελούν την ιερή αγελάδα για αυτή τη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κατρίνης.​

To άρθρο Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα προβλήματα του μέσου πολίτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button