Κόσμος

Μπέρμποκ: «Το σκάνδαλο αφορά την αξιοπιστία της Ευρώπης»

Η Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον χορό των αντιδράσεων που έχει φέρει το Qatar gate ξεκίνησε ο Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ τώρα η Αναλένα Μπέρμποκ προσδιορίζει το σκάνδαλο ως μία υπόθεση που πλήττει την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακυβεύεται στην φερόμενη ως υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Αφορά την αξιοπιστία της Ευρώπης, ως εκ τούτου πρέπει να προκαλέσει συνέπειες»

«Αυτό είναι ένα απίστευτο επεισόδιο που πρέπει να ξεκαθαριστεί εντελώς με την πλήρη ισχύ του νόμου», δήλωσε η Μπέρμποκ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Αφορά την αξιοπιστία της Ευρώπης, ως εκ τούτου πρέπει να προκαλέσει συνέπειες σε διάφορους τομείς», πρόσθεσε.

Η δήλωση Μπόρελ για το σκάνδαλο

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μίλησε για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar gate που έχει πλήξει το Ευρωκοινοβούλιο. Η απόφαση του Βελγίου να ασκήσει κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων ατόμων για φερόμενη λήψη χρημάτων και δώρων από ένα κράτος του Κόλπου προκειμένου να επηρεάσουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «πολύ ανησυχητική», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

«Σίγουρα τα νέα είναι πολύ, πολύ ανησυχητικά», δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο Ζοζέπ Μπορέλ πρόσθεσε ότι η έρευνα δεν στοχεύει κανέναν αξιωματούχο της διπλωματικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν αναφέρεται τίποτα και κανένας ούτε από την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, ούτε από τις αντιπροσωπείες», ανέφερε.

πηγη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button