Πολιτισμός

Μπιενάλε: Πρώτη επίσκεψη Πάπα στην ιστορία – Σε φυλακή γυναικών το περίπτερο της Άγιας Έδρας

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφτεί τη Μπιενάλε στις 28 Απριλίου

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ένα μοναστήρι που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, και κάποτε αναμορφωτήριο για ιερόδουλες, η γυναικεία φυλακή Giudecca, που βρίσκεται σε ένα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, θα παίξει αυτό το καλοκαίρι έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο: Θα αποτελέσει το επίσημο περίπτερο για το Βατικανό στη φετινή Μπιενάλε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να παρευρεθεί στις 28 Απριλίου, η πρώτη παπική επίσκεψη στην Μπιενάλε από την ίδρυσή της το 1895. Στη γυναικεία φυλακή θα δει ένα έργο του Maurizio Cattelan, ο οποίος δημιούργησε ένα γλυπτό το 1999 που απεικονίζει τον Πάπα Ιωάννη Παυλο Β’ να τον χτυπά μετεωρίτης.

Για αυτήν την έκθεση, ωστόσο, ο ιταλικής καταγωγής καλλιτέχνης συνεισφέρει ένα έργο που θα εκτεθεί στην πρόσοψη του παρεκκλησίου της φυλακής. Πρόκειται για τον πίνακα του Andrea Mantegna Lamentation “Over the Dead Christ”, που είναι μια μεγάλης κλίμακας φωτογραφία των δικών του βρώμικων, σκονισμένων ποδιών.

Σε μια από τις πρώτες περιοδείες γύρω από τη φυλακή, για τις οποίες μπορεί να κάνει κράτηση το κοινό, Τρεις κρατούμενες, ντυμένες με εντυπωσιακές στολές από μπλε και λευκό που είχαν σχεδιάσει και φτιάξει στα εργαστήρια της φυλακής, ανέλαβαν την ξενάγηση. Παρουσιάστηκαν μόνο με τα μικρά τους ονόματα – Σίλβια, Εμανουέλα και Πάολα.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button