Κόσμος

Νέα έκθεση για «λάδωμα» Ταραμπέλα – Κοτσολίνο από Κατάρ και Μαρόκο – Galaksias.com

Δύο εκθέσεις «φωτιά» έχουν συνταχθεί από τις βελγικές Αρχές γύρω από τις έρευνες για τον ρόλο που φέρονται να είχαν στην υπόθεση διαφθοράς Qatar Gate, ο Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντρέα Κοτσολίνο και ο Βέλγος συνάδελφός του, Μαρκ Ταραμπέλα. Μάλιστα, στις εκθέσεις καταγράφεται αναλυτικά, η μέθοδος που οι δύο ευρωβουλευτές λάμβαναν ανταλλάγματα για να «μπλοκάρουν» ψηφίσματα και να παίρνουν θέση υπέρ τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico ένα έγγραφο που δόθηκε την Τετάρτη (1/2) στη δημοσιότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται σε δύο εκθέσεις για το πώς οι δύο ευρωβουλευτές εξυπηρετούσαν συμφέροντα συγκεκριμένων χωρών. Για την ακρίβεια, στις εκθέσεις που προκύπτουν από την έρευνα των Βέλγων εισαγγελέων αναφέρεται λεπτομερώς πως οι δύο ευρωβουλευτές δωροδοκούνταν από το Μαρόκο και το Κατάρ.

Οι δύο εκθέσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη ως μέρος της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας του Κοτσολίνο και του Ταραμπέλα στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για διαφθορά.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button