Κόσμος

Οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από την Ουγκάντα – Galaksias.com


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, 04:41

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ήρε τους περιορισμούς που επέβαλε τον Οκτώβριο και προέβλεπαν οι ταξιδιώτες από την Ουγκάντα να ανακατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένα αεροδρόμια προκειμένου να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό Έμπολα.

Νωρίτερα χθες, σε επίσημη τελετή στη Μουμπέντε, η υπουργός Υγείας της Ουγκάντας, η Τζέιν Ρουθ Ατσένγκ, κήρυξε το τέλος της επιδημίας του Έμπολα που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο και επισήμως στοίχισε τη ζωή σε 55 ανθρώπους από τους 142 που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως μολύνθηκαν.

Με βάση τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια επιδημία του Έμπολα θεωρείται λήξασα όταν δεν επιβεβαιώνεται νέο κρούσμα της ασθένειας για 42 συναπτές ημέρες, χρονικό διάστημα διπλάσιο από την περίοδο επώασης του ιού.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ διευκρίνισε πως καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα του Έμπολα για δυο περιόδους επώασης του ιού (21 ημερών), οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί δεν κρίνονται πλέον απαραίτητοι.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, 04:41

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button