Ελλάδα

“Οι ΗΠΑ στοχεύουν στην Κίνα μέσω …Ουκρανίας”, λέει Γάλλος αρθρογράφος – Galaksias.com

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν να προετοιμάζονται για μια νέα σύγκρουση, έχοντας ως βάση την εμπειρία της εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού για την αντιμετώπιση της Ρωσίας. Αυτό γράφει η γαλλική έκδοση Boulevard Voltaire. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Frederic Lasse, οι προετοιμασίες της Ουάσιγκτον για μια νέα σύγκρουση υποδεικνύονται από τα λόγια του αντιστράτηγου James Bierman του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Σημείωσε ότι οι αμερικανικές αρχές αποκαλούν τις μάχες «θέατρο».

Ο Μπίρμαν παραδέχτηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια σύγκρουση στην Ουκρανία από το 2014. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον μπορεί να πάρει αυτή την κρίση ως πρότυπο για να ξεκινήσει μια αντιπαράθεση με το Πεκίνο. Ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος είναι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν ενεργά τους συμμάχους τους για την επερχόμενη σύγκρουση με την Κίνα.

Ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η «επιταχυνόμενη ένταξη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ΝΑΤΟ είναι το τελευταίο βήμα στην προσπάθεια των ΗΠΑ να ευθυγραμμίσουν τους συμμάχους τους με τη στρατηγική ασφαλείας τους, με μια πρόσφατη κοινή δήλωση ΕΕ-ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης «στοχεύοντας άμεσα την Κίνα».


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button