Πολιτική

Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022, 14:19

Το μεταναστευτικό αποτέλεσε παράγοντα αποσταθεροποίησης στα νησιά, οι τοπικές κοινωνίες πλέον αισθάνονται ασφάλεια, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Πρόσθεσε πως οι λύσεις που δόθηκαν στο μεταναστευτικό, έφρεεαν και λύσεις για τις τοπικές κοινωνίες κατά κύριο λόγο, αλλά και στην ενδοχώρα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στο θέμα των επερχόμενων εκλογών τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή μια «σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία στην τετραετία διακυβέρνησής της.

Αποσπάσματα της τοποθέτησης Μηταράκη:

Για βίντεο με τους λαθροδιακινητές: «Υπάρχουν κυκλώματα που βγάζουν χρήματα, είτε εγκληματικές οργανώσεις είτε ΜΚΟ. Έχουμε ωστόσο, μειωμένες ροές την τελευταία τριετία, από 92.000 άτομα που έμεναν σε 133 δομές πλέον ζουν 15.000 σε 33. Θυμάστε την Ειδομένη και την Μόρια. Από όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία έχουν φύγει από τη χώρα πολλοί περισσότεροι μετανάστες από όσοι έχουν έρθει. Όσα κυκλώματα υπάρχουν παρακολουθούνται από την Αστυνομία. Νιώσαμε στα νησιά μας την μεταναστευτική κρίση. Η παλιά δομή στο Βαθύ Σάμου, είναι πλέον πίσω στο Δήμο.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και το μεταναστευτικό: «Το μεταναστευτικό αποτέλεσε έναν παράγοντα αποσταθεροποίησης στα νησιά ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες πλέον αισθάνονται ασφάλεια. Οι τοπικές κοινωνίες δεν πλήττονται πλέον από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού ».

Για τις εκλογές: Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αντιμετωπίσαμε πολλαπλές προκλήσεις, κάναμε λάθη, αλλά δώσαμε λύσεις στην πανδημία, στον πληθωρισμό, στην ανεργία».

Για τις παρακολουθήσεις: «Βλέπουμε λίστες αμφιβόλου προελεύσεως. Ουδείς πάνω του νόμου. Είδαμε τι συνέβη στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν μια μυστική υπηρεσία προχωρά σε παρακολούθηση, θα έχει σίγουρα λόγους εθνικής ασφάλειας».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button