Κόσμος

Οκτώ μέλη φιλοτουρκικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022, 23:51

Οκτώ μαχητές μιας φιλοτουρκικής ανταρτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (26/12) σε σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο πρώτος απολογισμός των φιλοτούρκων ανταρτών έκανε λόγο για έξι νεκρούς και τρεις τραυματίες στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενες από κουρδικές δυνάμεις, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα στην περιοχή της Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Όμως η ομάδα Φαϊλάκ αλ Σαμ, που θεωρείται προσκείμενη στο συριακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων, ανέφερε αργότερα ότι οι νεκροί είναι οκτώ – όλοι τους ήταν μαχητές της.

Οι μάχες κράτησαν αρκετές ώρες αλλά αργά το απόγευμα επικρατούσε ηρεμία στην περιοχή, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις, με την υποστήριξη Κούρδων μαχητών, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο θέσεις της Φαϊλάκ αλ Σαμ.

Τέτοιες συγκρούσεις σημειώνονται συχνά στον τομέα αυτόν. Οι φιλοτούρκοι αντάρτες, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνοι της Φαϊλάκ αλ Σαμ, ελέγχουν ένα μέρος της μεθοριακής ζώνης. Η οργάνωση αυτή συμμετείχε στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο τουρκικός στρατός από το 2016 στη βόρεια Συρία, κυρίως εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Η σημερινή μάχη δεν συνδέεται πάντως με τις απειλές της Τουρκίας για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση σε άλλες ζώνες των συνόρων.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button