Υγεία

Ο επιστήμονας που την εντόπισε διαφωνεί με τα νέα μέτρα – Galaksias.gr

Λέγεται Τούλιο ντε Ολιβέιρα, είναι ο κορυφαίος ιολόγος της Νότιας Αφρικής και ο άνθρωπος που μας… σύστησε τη νέα μετάλλαξη του covid-19 στη χώρα του την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος δηλώνει, πλέον, απογοητευμένος για την αντιμετώπιση της ανακοίνωσης του από την παγκόσμια κοινότητα.

«Μερικές φορές τιμωρείται κάποιος επειδή είναι ειλικρινής και έχει γρήγορα αντανακλαστικά», ενώ στο λογαριασμό του στο twitter «καρφίτσωσε» μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι ο κόσμος θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη στη Νότια Αφρική και στην Αφρικανική ήπειρο γενικότερα και να μην κάνει διακρίσεις ή να τις απομονώνει. Παράλληλα καλεί τη διεθνή κοινότητα να τους υποστηρίξει αντί να τους απομονώσει κάνοντας παράλληλα έκκληση στους δισεκατομμυριούχους και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ταυτόχρονα απογοητευμένοι δηλώνουν και οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη νέα μετάλλαξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «τιμωρία της χώρας για την ταχύτητα που επέδειξε στο να ανιχνεύει νέες παραλλαγές». Και σημείωσε: «Οι επιτυχίες της επιστήμης πρέπει να επιβραβεύονται κι όχι να τιμωρούνται.»

Το υπουργείο Υγείας με τη σειρά του με αφορμή τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει η μία χώρα μετά την άλλη κάνει λόγο για μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του ΠΟΥ.

Διαβάστε ακόμη: Ωρα Ομικρον για τον πλανήτη – Βροχή οι ταξιδωτικοί απόκλεισμοί

«Πιστεύουμε ότι ορισμένες κυβερνήσεις βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους για να αντιμετωπίσουν αυτό που σήμερα είναι παγκόσμιο πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Τζο Φάαχλα.

Στη Νότια Αφρική το 23,8% είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσό χαμηλό σε σχέση με τον μέσο όρο του παγκόσμιου πληθυσμού που φθάνει το 58%, αλλά αισθητά υψηλότερο από το μέσο όρο της Αφρικανικής Ηπείρου.

Τα προβλήματα στην απροθυμία των κατοίκων να εμβολιαστούν, ενώ είναι δωρεάν, εντοπίζονται κυρίως σε θρησκευτικές προκαταλήψεις. Το Σάββατο έγινε προγραμματισμένη συνάντηση των υπευθύνων όλων των θρησκειών και θρησκευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη χώρα για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Στη γειτονική Μποτσουάνα σύγχυση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το οποίο ανέφερε ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης ήταν ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ!

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button