Πολιτική

Ο Κώστας Μπακογιάννης υποδέχεται 66 δημάρχους από 10 χώρες των Βαλκανίων – Galaksias.gr

Με στόχο τη χάραξη μιας κοινής πορείας για σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια, η Αθήνα, με οικοδεσπότη τον Κώστα Μπακογιάννη, από την Κυριακή 22 έως την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, θα υποδεχθεί δημάρχους από 66 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων, στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network), κατά την οποία η ελληνική πρωτεύουσα θα αναλάβει το «τιμόνι» της Προεδρίας του Δικτύου για το 2023.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα παραλάβει τη σκυτάλη της προεδρίας του B40 Balkan Cities Network, από τον ομόλογό του δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον οποίο έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια μία ισχυρή «γέφυρα» συνεργασίας σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσουν την ελληνοτουρκική φιλία και να φέρουν κοντά τους δύο λαούς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε: «Η Αθήνα αναλαμβάνει την προεδρία του δικτύου Β40, των σπουδαιότερων βαλκανικών πόλεων. Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας θέλει και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη βαλκανική συνεργασία. Η πόλη μας γίνεται μητρόπολη του σύγχρονου κόσμου, αναπτυξιακά, τεχνολογικά, κι όχι μόνο. Ξέρει να βελτιώνει υποδομές και καθημερινότητα. Αυτή τη γνώση, τη νοοτροπία, τη μέθοδο θέλουμε να μοιραστούμε και με τις υπόλοιπες πόλεις του δικτύου. Να δώσουμε και να πάρουμε. Να μάθουμε όλοι από την ανταλλαγή και να ωφεληθούμε από τη συνεργασία. Το δίκτυο Β40 είναι η δυναμική απάντηση των πόλεων σε όσους βλέπουν στα Βαλκάνια, κατακερματισμό και ανταγωνισμό. Κάθε δίκτυο σημαίνει πολλές γέφυρες. Επικοινωνίας, ανταλλαγής, συνεργασίας. Οι πόλεις βγαίνουν μπροστά, εκεί όπου τα κράτη φαίνονται δύσκαμπτα στη συνεργασία. Προχωράμε μαζί, ενισχύουμε δεσμούς, θα πετύχουμε».

Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την εναρκτήρια ομιλία της Συνόδου θα αναφερθεί στο όραμα της προεδρίας της Αθήνας για το 2023. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης με ομιλίες ο Ντάριο Ναρντέλα, πρόεδρος του Δικτύου Eurocities και δήμαρχος Φλωρεντίας, καθώς και οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, των Τιράνων, της Σόφιας, του Βελιγραδίου, του Σεράγεβου, του Κότορ, του Αυλώνα κ.ά.

Οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ο Κώστας Μπακογιάννης υποδέχεται 66 δημάρχους από 10 χώρες των Βαλκανίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button