Ελλάδα

Πάτρα: «Δεν μου έκαναν τίποτα, ήμουν μεθυσμένος» – Τι κατέθεσε στην αστυνομία ο 35χρονος Ρομά

«Δεν προσβλήθηκε η αξιοπρέπειά μου»

Στην Ασφάλεια Πατρών οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο 35χρονος Ρομά, ο οποίος όπως καταγγέλλεται έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος στην κατάθεσή του αρνήθηκε πως έπεσε θύμα επίθεσης με ρατσιστικά στοιχεία και μάλιστα τόνισε στους αστυνομικούς πως γνωρίζεται με τους καταγγελλόμενους έχοντας μαζί τους και επαγγελματική σχέση.

«Δεν επιθυμώ να ασκηθεί καμία δίωξη» φέρεται να είπε ο 35χρονος και συμπλήρωσε πως «είμαστε φίλοι, με βοηθάνε οικονομικά μου δίνουν παλιοσίδερα για να τα πουλάω και να ζω την οικογένειά μου».

Αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό υποστήριξε πως «όλα ήταν μια πλάκα μεταξύ μας. Κανείς δεν με υποχρέωσε και δεν με εξανάγκασε σε αυτό. Μόνος μου γονάτισα και έβαλα φωτιά και όλο αυτό το έκανα για να γελάσουμε».

«Δεν προσβλήθηκε η αξιοπρέπειά μου ούτε θέλω να υπάρχει καμία δίωξη σε βάρος όλων όσοι ήταν παρόντες στο περιστατικό. Ότι έγινε το έκανα μόνος μου» κατέληξε ο 35χρονος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, ο 35χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε

 

 

 

 

κατάσταση μέθης την ώρα του περιστατικού.

«Ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή»

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος τη Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, αναφερόμενος στο εν λόγω περιστατικό αναφέρει κάνει λόγο για «ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή», το οποίο «γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!

πηγη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button